Lukuklaani

Suomen Kulttuurirahaston Lukuklaani-hankkeessa lahjoitetaan noin sadan kirjan paketti materiaaleineen jokaiselle Suomen ylä- ja yhtenäiskoululle eli peruskoululle, jossa on luokat seitsemästä yhdeksään. Hankkeen tavoitteena on tarjota innostavaa luettavaa ja rohkaista nuoria lukemaan enemmän. Hanke ajoittuu vuosille 2018-2019 ja sen toteutuksesta vastaa Lastenkirjainstituutti.

Kirjalahjoitus

Hankkeen kirjalahjoituksen kautta Kulttuurirahasto tukee yhteensä miljoonalla eurolla nuorten lukutaidon edistämistä ja lukuharrastusta.

Kirjapaketit olivat koulujen tilattavissa hankkeen verkkosivuilla maaliskuussa 2019. Suomenkieliset koulut saivat valita pakettinsa neljästä eri vaihtoehdosta. Ruotsin- ja saamenkielisille kouluille on räätälöity omat kirjapakettinsa. Kaikkiin paketteihin sisältyy yksi luokkakirjasarja sekä lisäksi lukupiirityöskentelyyn tarkoitettuja kirjoja ja yksittäisiä inspiroivia teoksia.

Kirjapaketit toimitetaan kouluille Kirjavälityksen kautta syyslukukauden 2019 alussa.

Lukuklaani-käsikirja

Kouluille lahjoitetaan kirjojen lisäksi materiaalipaketti, joka sisältää erilaisia kirjapakettien kirjojen pohjalta toteutettuja sisältöjä ja tehtäviä opetuksen tueksi. Tavoitteena on laajentaa kirjallisuuden käyttöä yli oppiainerajojen, kaikkien käyttöön.

Kaikki materiaalit kootaan hankkeen omalle verkkosivulle, joka linkittyy myös Lastenkirjainstituutin tulevaan kirjaportaaliin, Lukemoon.

Materiaalista tehdään painettu julkaisu, joka jaetaan kirjalahjoitusten mukana opettajien käyttöön.

Kirjakopla

Lukuklaani- hankkeen koordinaattori Lotta Luukila ja Lastenkirjat esiin! -koordinaattori Aino-Maria Kangas tuottavat yhteistyössä sisältöä sosiaalisiin medioihin nuortenkirjoista. Kirjakopla tuottaa kirjavinkkivideoita ja podcasteja nuorten- ja nuorten aikuisten kirjoista. Kirjakoplaa voi myös tiedustella pitämään nuortenkirjatyöpajaa esimerkiksi yläkouluun. Kirjakoplan kotisivu

Lisätietoa

www.lukuklaani.fi/ylakoulu | www.lukuklaani.fi/hogstadium

@lukuklaani

Lotta Luukila, Lukuklaani-hankkeen koordinaattori, Lastenkirjainstituutti
etunimi.sukunimi(at)lastenkirjainstituutti.fi
puh. 040 8223 422

 

            kirjakoplan logo