Yhteinen tarinankerronta

Sumusaaren merirosvo

Kirja: Riina Katajavuori: Sumusaaren merirosvo. Karisto 2015. Kuvakirja. Kirjan tiivistelmä

Tehtävässä harjoitellaan henkilöhahmon keksimistä ja yhteisöllistä tarinankerrontaa.

Hakusanoja: ympäristönsuojelu, luonnonsuojelu, sankarit, henkilöhahmot, tarinankerronta, Yöstäjä

 

Tehtävänanto: Ympäristö on pelastettava! Keksikää yhteinen sankarihahmo, joka pystyy pelastamaan lähiympäristönne uhkaavasta tilanteesta. Hahmon keksimisessä voi käyttää apuna seuraavia kysymyksiä: missä hän asuu, kuinka vanha hän on, millainen hänen perheensä on, onko hänellä harrastuksia, onko hänellä ystäviä tai apulaisia, mitä hän pelkää ja mistä haaveilee? Ennen kaikkea: keksikää hänelle jokin erityinen taito, jota hän ei arkaile käyttää! Keksikää lopuksi nimi.

Tämän jälkeen keksikää kuvitteellinen ympäristörikos, joka lähistöllä on tapahtunut. Istukaa lattialle tarinankerrontapiiriin, jotta voitte kertoa tarinan, kuinka sankarinne ratkaisee tapauksen. Jokainen saa kertoa vuorollaan lauseen tai pari.

Vinkki: Jos tarinan kertominen tuntuu vaikealta, apuna voi käyttää tarinankerrontakuutioita (esim. Rory’s Story Cubes) tai esinepussia täynnä arkisia esineitä. Kun täytyy keksiä ihan uusi käänne, otetaan pussista esine: kauha – sankari keittää taikajuomaa kutistaakseen vihollisen; ruuvimeisseli – hän rakentaa itselleen huippunnopean potkulaudan…

Tehtävä PDF

Laatija: Sanataideyhdistys Yöstäjä 2016

Ikäryhmät:
Asiasanat: /