Vanhemmatkin ovat niin erilaisia

Yokos nattbok

Kirja: Annika Sandelin: Yokon yökirja. Teos, 2015. Kirjan tiivistelmä

Tehtävässä haastatellaan omia vanhempia/huoltajia ja tuodaan esiin vanhempien erilaisuuksia. Aiheesta keskustellaan ryhmissä ja lopuksi tuotetaan posterit.

Tehtävän kesto: n. 2 oppituntia

Hakusanoja: vanhemmat, huoltajat, erilaisuus, perhe, tavat, ryhmätyö, vuorovaikutus

Vanhempien erilaisuudesta puhutaan Yokon yökirjassa esimerkiksi sivulla 64, kun Yoko pohtii, miten vanhemmat voivat olla niin erilaisia

Tehtävänanto: Kirjan ääneenlukemisen / oppilailla luetuttamisen jälkeen keskustellaan pienryhmissä omista vanhemmista ja perheen tavoista. Tämän jälkeen haastattele omia vanhempiasi/huoltajiasi. Kysy nimi, ikä, syntymäpaikka, ammatti, silmien väri, hiusten väri, harrastukset, lempiaine koulussa, inhokkiaine koulussa, lempiruoka, lempiväri, toiveammatti pienenä, mistä haastateltava pitää eniten ja mistä asioista hän ei tykkää. Kun vastaukset on kaikilta saatu, voidaan vertailla vanhempien/huoltajien vastauksia keskenään esimerkiksi 2-4 hengen ryhmissä. Seuraavaksi kirjataan ylös isoille postereille jokaisen vanhemman/huoltajan kertomia asioita, kuten ammatti, ikä, harrastukset, syntymäpaikka ja lempiaine koulussa. Lopuksi verrataan vastauksia yhteisesti ja katsotaan, kuinka erilaisia vanhempia/huoltajia luokalla on.

Tehtävä PDF

Laatija: Äidinkielen ja kirjallisuuden opettajaopiskelijat, Turun OKL, Rauman kampus

Ikäryhmät:
Asiasanat: