Kuka hän on? Oikea vai väärä?

Emmi Itäranta: Teemestarin kirja

Kirja: Emmi Itäranta: Teemestarin kirja. Kustantannusosakeyhtiö Teos 2012. Kirjan tiivistelmä

Kirjan hahmoista on kolme vihjekorttia. Korteissa on hahmojen tuntomerkkejä, paikkoja, tapahtumia, ominaisuuksia, taitoja, joiden avulla hahmon voi tunnistaa. Yksi hahmoista on kuitenkin väärällä identiteetillä, hän ei esiinny kirjassa. Tehtävänä on löytää oikeat hahmot ja tunnistaa väärä hahmo.

Vihjekortit on tallennettu tekstimuodossa QR-koodeihin, jolloin ne voi lukea vain matkapuhelimen tai tabletin kameralla. Oppilas voi tehdä QR-koodeja myös lisää.

Hakusanoja: QR-koodi, matkapuhelin, tietotekniikka, mobiililaitteet

Tehtävänanto: Uuden Quanin sotilaat ovat saaneet selville, että kaikki viestimet eivät ole enää luotettavia. Osa niistä voi olla uudelleen ohjelmoituja ja kertovat käyttäjästään väärennetyn henkilöllisyyden. Heidän on nyt pääteltävä myös muista tiedoista onko viestimen kertoma henkilöllisyys aito vai keksitty.

Tehtäväsi on erottaa oikeat henkilöllisyydet väärästä. Alla on kolme QR-koodia, jotka aukaisemalla saat kuvaukset kolmesta henkilöstä. Kaksi ovat kirjan hahmoja, mutta yksi on väärennetty. Kuka henkilöistä on väärä? Minkä nimisiä ovat kaksi oikeaa henkilöä?

Koodin avaamiseen tarvitset matkapuhelimeesi QR-lukijan, jonka löydät ilmaiseksi puhelimesi sovelluskaupasta. Etsi kirjasta tuntomerkkejä ja saat selville kuka on oikea ja kuka on väärä!

 

 

 

 

Tehtävä 2: Tee lisää hahmoja, joko oikeita tai keksittyjä, ja tee niistä QR-koodeja, joita ystäväsi voivat ratkoa. Sivulta https://www.the-qrcode-generator.com/  löydät työkalun QR-koodin tekemiseen.

 

Tehtävä PDF

Laatija: Helsingin yliopiston Kasvatustieteellinen tiedekunta, tietojenkäsittelytieteen opettajaopiskelijat 2017

Ikäryhmät: /
Asiasanat: