Jääkiekkokentällinen

Lumi

Kirja: Vuorela Seita, Lumi. WSOY 2016. Kirjan tiivistelmä

Tehtävässä pohditaan teoksen henkilöhahmojen roolia ja suhteita leikitellen eri tekstilajeilla. Millaisen jääkiekkokentällisen saisi Lumi-kirjan hahmoista? Kuinka kirjaa voisi esitellä urheilutermein? Urheilua seuraavat voivat soveltaa tietämystään uudella tavalla, ja urheilua vähemmän seuraavat voivat harjoitella ns. urheilujargonia. Tavoitteena on huomata, kuinka tekstin sanasto ja lauserakenteet vaihtelevat viestintätilanteen mukaan.

Tehtävän kesto: 1-2 oppituntia

Hakusanat: henkilöhahmot, urheilu, jargon, jääkiekko, tekstilaji, sanasto, Yöstäjä

Tehtävänanto: Kokoa kuvitteellinen jääkiekkokentällinen Lumi-teoksen tärkeimmistä henkilöistä. Kuka on maalivahti ja kuka keskushyökkääjä? Ketkä ovat muut hyökkääjät ja ketkä puolustajat? Kun olet jakanut roolit, kirjoita pelaajaesittelyjä muistuttavat esittelyt valitsemistasi henkilöhahmoista. Mitkä ovat henkilön vahvuudet ja mitkä heikkoudet? Mitkä tapahtumat hänen elämässään määrittelevät häntä ja hänen tekojaan?

Mallia esittelyn kirjoittamiseen voit katsoa jonkin suomalaisen jääkiekkojoukkueen kotisivuilta (esimerkiksi Tappara, Jokerit). Yritä löytää perinteistä urheilusanastoa kirjan hahmojen kuvaamiseen!

Tehtävä PDF

Laatija: Sanataideyhdistys Yöstäjä, 2017

Ikäryhmät: /
Asiasanat: