Väinö Linnan jäljillä – miten minusta tuli minä

Kirjoituskilpailu tamperelaisille yläkoululaisille

Kilpailujuliste tekstillä (PDF)
Kilpailujuliste (PDF)

Kuinka elämänkokemukset, suvun vaiheet ja elämänpiiri vaikuttavat ihmisen valintoihin?
Väinö Linna tuli 18-vuotiaana Urjalan torpparimiljööstä Tampereelle töihin Finlaysonin puuvillatehtaalle. Hänen elämänpolulleen sattui myös kaksi sotaa, talvi- ja jatkosota. Hänestä tuli kirjailija.
Millainen on ollut sinun, vanhempiesi, isovanhempiesi ja vielä aikaisempien sukupolvien polku Tampereelle? Lähde tutkimusmatkalle.
Kuviteltu saa sekoittua todellisuuteen. Valitse henkilö ja näkökulma ja kirjoita hänen elämänpolultaan – vaikkapa käänteentekevästä hetkestä. Lähtökohtana voi olla myös Väinö Linna tai joku hänen teostensa henkilöistä, joista joku voisi kirjoittaa lukijalle.

Opettajille on koottu taustamateriaalia kirjoituskilpailuun osallistumisen tueksi.
Tutustu oheismateriaaliin (PDF-tiedosto).

Kilpailutekstien alkukarsinnan tekee kilpailutyöryhmä, johon kuuluvat teatteriohjaaja ja ilmaisutaidon kouluttaja Marja-Leena Haapanen, Lastenkirjainstituutin toiminnanjohtaja Kaisa Laaksonen, äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Kaisa Lange sekä nukketeatteritaiteilija Terhi Viljanen.

Kilpailun voittajan valitsevaan loppuraatiin kuuluvat  teatterinjohtaja Panu Raipia, kirjailija Panu Rajala ja museolehtori Hanna Yli-Hinkkala.

Kilpailun suojelijana toimii Väinö Linnan tytär Sinikka Palomäki.

Parhaat tekstit palkitaan raha- ja kulttuuripalkinnoilla.

Kilpailuohje

Tekstin muoto on vapaa, se voi olla vaikkapa tarina, haastattelu, päiväkirjan sivu, kirje, dokumentti. Pituus 1–3 sivua. Kilpailutekstit toimitetaan 26.2.2021 mennessä Tampereen virastotalolle tai sähköisesti osoitteeseen kilpailut(a)lastenkirjainstituutti.fi.

Töihin liitetään seuraavat tiedot: Koulu, kirjoittajan nimi ja luokka-aste, opettajan nimi ja yhteystiedot.

Lastenkirjainstituutti
Lasten Tampere ry
Työväenmuseo Werstas
Tampereen kaupunki
Aamulehti