Olipa kerran -satukirjoituskilpailu

Olipa kerran -satukirjoituskilpailun tunnuskuva, jossa sinisellä taustalla kuu ja linnan siluetti. Teksti Olipa kerran. Satukirjoituskilpailu Tampereen 3. ja 4. luokkien oppilaille.

Lastenkirjainstituutti, Lasten Tampere ry ja Vapriikki järjestävät Tampereen 3. ja 4. luokkien oppilaille suunnatun kirjoituskilpailun.

Sadun taikaa rakentavat esineet, joilla on erityisiä voimia. Taikaesineet auttavat sadun sankaria suorittamaan tehtäviä, helpottavat matkaa, estävät vastustajia pääsemästä eteenpäin tai kuljettavat vaikka viestejä. Mikä taikaesine sinua kiehtoo ja millainen voima siinä on? Kuinka taikaesine vaikuttaa tarinan kulkuun?

Kilpailu pohjautuu Vapriikin Olipa kerran, tarina satujen synnystä -näyttelyyn. Luokka voi käydä tutustumassa näyttelyyn ennen tarinan kirjoittamista. Vapriikkiin on tamperelaisille koululaisryhmille vapaa pääsy.

Kilpailuohje

Kirjoita lyhyt satu, jossa taikaesine vaikuttaa tapahtumiin.

Kilpailutekstit toimitetaan 13.10.2023 mennessä Lastenkirjainstituuttiin (Puutarhakatu 11 A, 2. krs, 33210 Tampere) tai sähköisesti osoitteeseen kilpailut(a)lastenkirjainstituutti.fi.

Töihin liitetään seuraavat tiedot: Koulu, kirjoittajan nimi ja luokka-aste, opettajan nimi ja yhteystiedot.

Esiraadissa työskentelevät teatteriohjaaja ja ilmaisutaidon kouluttaja Marja-Leena Haapanen, Lastenkirjainstituutin toiminnanjohtaja Kaisa Laaksonen, äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Kaisa Lange sekä nukketeatteritaiteilija Terhi Viljanen. Kilpailun voittajan valitsee satuasiantuntijoista koostuva loppuraati.

Kilpailun voittajat julkistetaan ja palkitaan Vapriikissa lauantaina 25.11. järjestettävässä tilaisuudessa, jonne kaikkiin kilpailun osallistuneet tukijoukkoineen kutsutaan. Voittajat palkitaan kulttuuripalkinnoilla.

Olipa kerran -kirjoituskilpailun juliste (PDF)