Leikitään sanoilla -kirjoituskilpailu

Lasten Tampere ry ja Lastenkirjainstituutti järjestävät kirjoituskilpailun tamperelaisille toisen luokan oppilaille.

Kilpailutöissä leikitellään sanoilla. Sanaleikissä tunnustellaan sanoja, etsitään niitä vaikkapa luonnosta, leikistä tai luokasta, kuvaillaan asioita ja esineitä, kokeillaan adjektiiveja maistellaan verbejä, käännellään ja kokeillaan iloisesti ja rajattomasti. Mitä sanaleikistä syntyy? Kirjoita lopputulos paperille.

Kilpailuohje

Kilpailutyön pituutta ei ole rajattu. Sanaleikki voi olla pitkä tai lyhyt, yksi lause tai ajatus, loru tai riimitelty teksti, sanaleikki ajatuksessa.

Kilpailuaikaa on 11.10.2019 asti. Työt palautetaan Tampereen virastotalolle tai sähköpostitse osoitteeseen kilpailut(a)lastenkirjainstituutti.fi. Töihin liitetään seuraavat tiedot: Koulu, kirjoittajan nimi, luokka-aste, opettajan nimi ja yhteystiedot.

Esiraadissa työskentelevät teatteriohjaaja ja ilmaisutaidon kouluttaja Marja-Leena Haapanen, kirjallisuudentutkija Maria Ihonen, Lastenkirjainstituutin toiminnanjohtaja Kaisa Laaksonen, äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Kaisa Lange sekä nukketeatteritaiteilija Terhi Viljanen.

Kilpailun voittajan valitsevat runoilija Kari Aronpuro, runoilija, sanataiteen läänintaiteilija Anna Elina Isoaro ja muusikko Janne Laurila.

Kilpailun voittajat julkistetaan ja palkitaan Lasten oikeuksien päivän tilaisuudessa Monitoimitalossa (Satakunnankatu 13, Tampere). Tilaisuus on lauantaina 23.11., ja siihen kutsutaan kaikki kilpailuun osallistuneet.

Sanataidekoulutus opettajille

Sanoilla seikkailuun! Toiminnalliset sanataidemenetelmät opetuksen tukena

Keskiviikkona 11.9. klo 15–17 Lastenkirjainstituutissa

Kilpailuun liittyy 2. luokan opettajille suunniteltu sanataidekoulutus. Kouluttajina toimivat Sanataideyhdistys Yöstäjän sanataideohjaajat.

Koulutus on osallistujille maksuton, ja mukaan mahtuu 20 ensin ilmoittautunutta.

Ilmoittaudu mukaan lähettämällä sähköpostia 2.9. mennessä osoitteeseen kilpailut(a)lastenkirjainstituutti.fi. Liitä viestiisi seuraavat tiedot: Nimi, koulu, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Leikitään sanoilla -kilpailun juliste (PDF)

Leikitään sanoilla -kilpailukutsu (PDF)