Lainattavat näyttelyt

Lastenkirjainstituutin kirjakokoelmasta laaditaan kirjanäyttelyitä, joita kirjastot, koulut, museot tai erilaiset kirjalliset tapahtumat voivat lainata näyttelyvuokraa vastaan. Myös postikulut molempiin suuntiin maksaa lainaaja. Kirjojen suojaamiseksi esillepanoon tarvitaan vitriinit. Lainausaika on yksi (1) kalenterikuukausi, ellei toisin sovita. Kun Lastenkirjainstituutin laatima näyttely on esillä muiden järjestäjien tiloissa, toivomme että tiedotuksessa mainitaan “Alkuperäistuotanto: Lastenkirjainstituutti”. Näyttelyluetteloita voi kopioida omaan käyttöön vapaasti. Kirjanäyttelyiden tiedustelut ja varaukset kirjastonhoitajalta.

Suomalaisia aapisia Agricolasta nykyaikaan

Näyttely sisältää näyttelyluettelon ja 38 aapista eri vuosikymmeniltä, alkaen vuoden 1543 Agricolan Abckirian näköispainoksesta ja päätyen 2000-luvun aapisiin. Näyttelyvuokra 80 €/kk.

Suomalaisia aapisia Agricolasta nykyaikaan -näyttely on päivitetty vuonna 2018. Luettelon kansikuvana on Erkki Koposen kuvitus Martti Haavion Kotiaapiseen (18. p. 1963).

Aikansa kuvia ja klassikoita. Valikoima lasten- ja nuortenkirjoja 1800-luvulta toiseen maailmansotaan

Näyttely sisältää selostavan näyttelyluettelon ja 66 kirjaa 1800-luvulta toiseen maailmansotaan, muiden muassa varhaisia kuvakirjoja, ensimmäisiä tyttö- ja poikakirjoja sekä käännösklassikoita. Näyttelyvuokra 150 €/kk.

Aikansa kuvia ja klassikoita -kirjanäyttely luo katsauksen lasten- ja nuortenkirjallisuuden historiaan ja kehitykseen. Kannen kuva-aihe on R. Åkerblomin kuvittamasta kirjasta Kuvia Suomen lasten elämästä (1882; kuvattu näköispainoksesta 1982).