Sakari Katajamäki

Sakari Katajamäki

FT, dosentti, toimituspäällikkö, Suomalaisen kirjallisuuden seura

 

FT, dosentti Sakari Katajamäki työskentelee toimituspäällikkönä Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Edith – suomalaisen kirjallisuuden kriittiset editiot -yksikössä, jossa laaditaan editioita kotimaisen kirjallisuuden klassikoista. Tällä hetkellä Edith-yksikössä laaditaan kriittisiä editiota Aleksis Kiven tuotannosta. Lisäksi Katajamäki on tutkinut ja toimittanut Lauri Viidan tuotantoa ja kirjoittanut artikkeleita muun muassa kokeellisesta kirjallisuudesta, suomennoskirjallisuuden historiasta ja eurooppalaisesta nonsensekirjallisuudesta.

Lastenkirjallisuuden saralla Katajamäki on erikoistunut nonsensekirjallisuuteen. Hänen tutkimiaan kirjailijoita ovat Edward Lear, Lewis Carroll ja Christian Morgenstern sekä Jukka Itkonen, Kirsi Kunnas, Zacharias Topelius, Ilpo Tiihonen ja Lauri Viita. Katajamäen keskeisin julkaisu nonsensekirjallisuuden saralla on ”Kukunor. Uni ja nonsensekirjallisuuden traditio Lauri Viidan runoelmassa” (Ntamo 2016).

Asiantuntijuus:
nonsense, nonsensekirjallisuus, limerikki, Edward Lear, Lewis Carroll, Christian Morgenstern, Jukka Itkonen, Kirsi Kunnas, Ilpo Tiihonen ja Lauri Viita

Yhteystiedot: sakari.katajamaki(a)finlit.fi
Omat sivut: Sakari Katajamäki

Palvelut: / /