Mia Österlund

mia österlund

Dosentti, FT, tutkija, 

Asiantuntijuus:  pohjoismainen lasten- ja nuortenkirjallisuus, erityisesti suomenruotsalainen ja ruotsinkielinen. Tyttötutkimus, sukupuolitutkimus, gurleski, queer sekä eläinteoria. Kerronta ja ikonoteksti nuorten- ja kuvakirjassa. Lastenkirjallisuuskritiikiä.

Yhteystiedot: mosterlu(a)abo.fi
Omat sivut: http://www.abo.fi/fakultet/Content/Document/document/8788

 

 

Väitöskirjassani Förklädda flickor. Könsförklädnad i 1980-talets svenska ungdomsroman (2005)  tutkin tyttömatriisia nuortenkirjassa.

Toimin yliopistonopettajana Åbo Akademiassa ja Helsingin yliopistossa sekä luennoitsijana, kriitikkona ja asiantuntijana lasten- ja nuortenkirjallisuuden alalla. Olen Nordiska Rådets barnlitteraturpris -palkintoraadin jäsen, Svenska Litteratursällskpets litteraturvetenskapliga nämndin jäsen, Barnboken-lehden toimitusneuvoston tieteellinen jäsen ja ohjaan väitöskirjojaan valmistelevia kirjallisuustieteiden jatko-opiskelijoita Åbo Akademissa. Olen toimittanut julkaisut Novel Districts . Critical Readings of Monika Fagerholm, SKS (2016), http://oa.finlit.fi/site/books/detail/18/novel-districts/,  Flicktion. Perspektiv på flickan i Fiktionen, Universus Academic press(2013) ja kirjoittanut useita artikkeleita kuvakirjoista, suomenruotsalaisesta lastenkirjallisuudesta ja nuortenkirjallisuudesta usein sukupuolinäkökulmasta, katso http://www.abo.fi/fakultet/Content/Document/document/31273.

Palvelut: / /
Asiasanat: / / / / /