Aarresaari

Aarresaari-palkinto on joka toinen vuosi jaettava, kääntäjälle myönnettävä palkinto korkeatasoisesta lasten- tai nuortenkirjan käännöstyöstä. Palkittava käännös voi olla lasten- tai nuortenromaani, kuva- tai satukirja, runoteos tai näitä kirjallisuudenlajeja yhdistelevä teos, joka edustaa omaa kirjallisuudenlajiaan ansiokkaasti ja laajentaa kulttuurien tuntemusta. Jos teos on kuvitettu, palkittava käännös huomioi kuvituksen. Aarresaari-palkinnon arvo on 3000 euroa ja sitä rahoittaa Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto Kopiostosta saaminsa tekijänoikeuskorvauksin. Ensimmäinen Aarresaari-palkinto jaettiin 27.3.2018.

Jakaja: IBBY Finland
Perustettu: 2018

2022 suomentaja Marja Helanen lastenkirjasta Hirviö ja Helmikki (WSOY 2021; englanninkielinen alkuteos on Jack Meggitt-Phillipsin kirjoittama ja Isabelle Follathin kuvittama The Beast and the Bethany)

2020 suomentaja Kaisa Kattelus lastenkirjasta Maailman rikkain poika (Tammi 2018; englanninkielinen alkuteos on David Walliamsin kirjoittama ja Tony Rossin kuvittama Billionaire boy)

2018 suomentaja Raija Rintamäki lastenkirjasta Onnentyttö Dunne (Kustannus Mäkelä 2016; ruotsinkielinen alkuteos on Rose Lagercrantzin kirjoittama ja Eva Erikssonin kuvittama Mitt lyckliga liv)