Seminaarin puhujat

Seminaarin juontaa Sean Ricks

Mukana ohjelmassa:

Freelance-kriitikko Taika Dahlbom

Taika Dahlbom on Kansallisgallerian verkkotuottaja ja freelancekriitikko. Hän kirjoittaa lasten- ja nuorten kulttuurista, pääasiassa kirjallisuudesta ja elokuvista, Helsingin Sanomiin.

Kirjailija-kirjavinkkari Sini Helminen

Sini Helminen.
Sini Helminen. Kuvaaja: Janne Luotola

 

Sini Helminen on yleisen kirjallisuustieteen maisteri, nuortenkirjailija sekä lasten ja nuorten kirjastonhoitaja. Työssään hän on erikoistunut kirjavinkkaukseen. Lisäksi hän pitää yhdessä kirjailija Elina Pitkäkankaan kanssa nuortenkirjallisuuteen keskittynyttä For YA -youtubekanavaa.

Kirjabloggaaja Laura Kadenius

Laura Kadenius.
Laura Kadenius

 

Laura Kadenius on helsinkiläistynyt savolainen, varhaiskasvatuksen opettaja ja erityispedagogiikan maisteriopiskelija. Vapaa-aika kuluu enimmäkseen kirjallisuuden ja siitä keskustelemisen parissa. Laura on pitänyt kolme vuotta Mitä luimme kerran -kirjablogia sekä kaksi vuotta samannimistä kirjainstagram-tiliä. Erityisen kiinnostunut hän on feministisestä kirjallisuudesta sekä sukupuolen tutkimuksesta, kirjailijaesikuviansa taas ovat Tove Jansson sekä Astrid Lindgren.

 

 

Hankekoordinaattori Aino-Maria Kangas

Aino-Maria Kangas.
Aino-Maria Kangas. Kuva: Kirjakopla

 

Aino-Maria Kangas on työskennellyt useamman vuoden kirjallisuusprojekteissa, pääasiassa Lastenkirjainstituutissa. Tällä hetkellä hän koordinoi Lastenkirjat esiin! -hanketta, johon tämän seminaarin lisäksi kuuluvat Lukemo-portaali, lastenkirjakritiikin koulutus sekä lukuhaaste. Koulutukseltaan Aino-Maria on MA European Heritage, Digital Media and the Information Society. Nuortenkirjoja hän lukee omaksi ilokseen, erityisesti scifiä ja fantasiaa. Aino-Maria somettaa kirjoista Kirjakoplassa. Harrastuksiin kuuluu myös kirjoittaminen ja muu taiteilu.

KirjaKallion nuoria

Kirja-Kallion nuoria.
Kirjakalliolaisia

 

KirjaKallio on Kallion ilmaisutaidon lukion monivuotinen kirjallisuushanke. KirjaKallio tekee halki vuoden yhteistyötä eri kulttuurialan toimijoiden, kuten kustantamojen, kansalaisjärjestöjen, sanataideklubien, kirjastojen, museoiden ja muiden kaupunkisanansaattajien kanssa. KirjaKalliossa nuoret ovat lukemisen, kirjoittamisen ja kaikenlaisen kirjallisuuden kuluttamisen ytimessä. Seminaariin KirjaKalliosta saapuu kolme nuorta paneelikeskusteluun: Roosa Högbacka, Emmi Kähkönen ja Iia Walavaara.

Toiminnanjohtaja Kaisa Laaksonen

Kaisa Laaksonen lukee lastenkirjaa.
Kaisa Laaksonen. Kuvaaja: Jenni Niemelä-Nyrhinen

 

Kaisa Laaksonen on työskentelee Lastenkirjainstituutin toiminnanjohtajana. Hän on kirjoittanut lapsia lukemaan innostavan tietokirjan Suuri lukuseikkailu (Avain 2017).

Tuotepäällikkö Kirsti Laalo

Kirsti Laalo on ollut 12 vuotta Suomalaisen Kirjakaupan tuotepäällikkönä vastaten eri tuoteryhmistä. Tällä hetkellä hän vastaa lasten- ja nuorten kirjoista sekä peleistä, palapeleistä ja leluista.

Asiamies Juhana Lassila

Juhana Lassila.
Juhana Lassila

 

Juhana Lassila työskentelee Suomen Kulttuurirahastossa apurahoista ja kulttuuritoiminnasta vastaavana asiamiehenä.

 

 

Hankekoordinaattori Lotta Luukila

Lotta Luukila Kirjakopla.
Lotta Luukila. Kuva: Kirjakopla

 

Lotta Luukila työskentelee koordinaattorina Suomen Kulttuurirahaston rahoittamassa ja Lastenkirjainstituutin toteuttamassa Lukuklaani-hankkeessa, jonka tavoitteena on rohkaista yläkouluikäisiä nuoria lukemaan enemmän. Hankkeessa lahjoitetaan jokaiselle Suomen yläkoululle noin sadan kirjan kirjapaketti. Koulutukseltaan Lotta on filosofian maisteri. Opintonsa hän on tehnyt Tampereen yliopistossa pääaineenaan Suomen kirjallisuus. Lotta rakastaa sanoja ja tarinoita, fanittaa ikuisesti Harry Potteria ja salaa toivoo edelleen saavansa Tylypahkan kutsukirjeen. Lotta on Kirjakoplan toinen jäsen. Vapaa-ajallaan hän on kirjahamsteri, joka keräilee nostalgisia lastenkirjoja.

Verkkotoimittaja Osku Mäkelä

Osku Mäkelä näyttää peukkua.
Osku Mäkelä. Kuvaaja: Nanna Jussila, Verohallinto

 

Osku Mäkelä on ollut Verohallinnon palveluksessa reilut neljä vuotta. Tällä hetkellä työnä on sisällöntuottamista Verohallinnon intraan. Hän työskentelee Seinäjoella, vaikka periaatteessa virka on Helsingissä verkkoviestinnän tiimissä. Aiempiin tehtäviin on kuulunut puhelimen ja chatin lisäksi sisällöntuotanto Facebookissa ja Verokampus.fi -sivulla. Osku on toiminut myös tiedonhaun ja somen kouluttajana.
Videoeditointitaidoistaan johtuen Osku tunnetaan lempinimellä Kampusrannan Kubrick, osa tuntee hänet Verokuiskaajana. Oskulta löytyy titteli ”työntekijälähettiläs” vuodelta 2017.
Vapaa-aikaan kuuluvat aviopuoliso ja  konsolipelit. Tulevaisuuden haaveena hänellä on koira, jonka nimeksi tulisi joko Jaromir, N’golo tai Blaise.

Kirjastonhoitaja Päivi Nordling

kirjastonhoitaja pitelee kirjaa.
Päivi Nordling. Kuvaaja: Paavo Pykäläinen

 

Päivi Nordling työskentelee Lastenkirjainstituutin kirjastossa ja on nähnyt myös sen, mitä taulukoiden numeroiden taakse kätkeytyy: vahvaa, moniäänistä, yhteiskunnallisestikin kantaa ottavaa lasten- ja nuortenkirjallisuutta, josta saamme olla ylpeitä.

 

 

 

 

Kustannuspäällikkö Nana Sironen

Nana Sironen.
Nana Sironen

 

Nana Sironen, FM, työskentelee Art Housessa kustannuspäällikkönä. Art House -ryhmä julkaisee yleistä tietokirjallisuutta, suomennettua lasten- ja nuortenkirjallisuutta, fantasiaa ja scifiä sekä ammattikirjallisuutta. Työnsä ohessa Sironen on suomentanut 26 osaa Soturikissat-kirjasarjasta.

 

 

 

 

Seminaarin ohjelmasivulle