Tutustu seminaarin esiintyjiin

Elina Druker

Elina Druker.

Elina Druker työskentelee professorina Tukholman yliopistossa. Hänen tutkimuskohteitaan ovat pääasiassa lastenkirjallisuuden historia, kuvakirja ja kuvitus sekä kuvan ja tekstin suhde. Hänen väitöskirjansa Modernismens bilder (2008) käsitteli pohjoismaisen kuvakirjan modernismia.

Maria Laakso

Maria Laakso.

Maria Laakso (Ft.) on kirjallisuudentutkija ja kirjallisuustieteen yliopisto-opettaja Tampereen yliopistossa. Häneltä ilmestyi 2019 nuorille suunnattu tietokirja Taltuta klassikko klassikoiden lukemisesta.

Hanna Järvenpää

Hanna Järvenpää

Hanna Järvenpää on nykykulttuurin tutkimuksen tohtorikoulutettava Jyväskylän yliopistossa, jossa hän tekee väitöstutkimusta digitaalisesta lastenkirjallisuudesta, äänikirjoista ja leikillisistä lukemisen tavoista. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden lisäksi Järvenpäätä kiinnostavat myös lasten pelit, leikki ja mediakulttuuri.

Kaisa Happonen ja Anne Vasko

Anne Vasko ja Kaisa Happonen.

Kirjailija Kaisa Happonen ja kuvittaja Anne Vasko ovat tekijäpari Mur-kuvakirjasarjan takana. He vannovat perinteisen kirjan ja lukukokemuksen nimeen, mutta ovat uteliaasti tutkineet ja kokeilleet tarinankerronnan mahdollisuuksia myös digitaalisilla alustoilla.

Päivi Heikkilä-Halttunen

Päivi Heikkilä-Halttunen.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden kriitikko, tutkija, tietokirjailija ja kouluttaja
FT, dosentti

Aino Isojärvi

Aino Isojärvi

Aino Isojärvi on oululainen elokuvatutkija, joka työskentelee Oulun yliopiston elokuvatutkimuksen lehtorina. Isojärven tutkimuserityisalaa ovat animaatio, adaptaatio, populaariviihde, lastenelokuvat sekä niiden sukupuolenkuvaus, erityisesti maskuliinisuuden ja isyydet esitystavat. Isojärven väitöskirja tarkasteleekin Walt Disneyn elokuvien miehisyyden ja vanhemmuuden nyansseja sekä historisoituina diskursseina että osana elokuvahistoriaa.

Teemu Jokilaakso

Teemu Jokilaakso.

Teemu Jokilaakso, FM, on tamperelainen kirjallisuustieteen väitöskirjatutkija, äidinkielen ja kirjallisuuden sekä suomen kielen ja kulttuurin opettaja.
Hän kirjoittaa tällä hetkellä suomalaisen nykyromaanin lapsi- ja nuoruuskuvauksiin keskittyvää väitöstutkimusta. Muita tutkimusintressejä ovat pyhyyden estetiikka ja esittäminen kaunokirjallisuudessa sekä kristillisen kulttuurin ja raamatullisuuden ilmeneminen eri aikojen kirjallisuuksissa.

Karoliina Suoniemi

Karoliina Suoniemi.

Karoliina Suoniemi on tamperelainen opettaja ja lastentietokirjailija. Hänen koko perheen tietokirjoissaan on kerrottu niin viikinkiajan, tehdasyhteisöjen kuin kuninkaanlinnojenkin lapsista ja perheiden arjesta. Karoliina kirjoittaa sellaisia tietokirjoja, joita olisi itse halunnut lapsena lukea. Hänen tavoitteenaan on kääntää historian monimutkaiset ja vaikeatkin asiat lapsentajuiseksi, innostavaksi ja selkokieliseksi, silti tinkimättä kirjojen tietopohjasta. Karoliinan tuleva tietokirja käsittelee suomalaislasten elämää siirtolaisajan Amerikassa.

Jaana Pesonen

Jaana Pesonen.

Jaana Pesonen (KT) työskentelee yliopistonlehtorina Helsingin yliopistolla, Kasvatustieteellisessä tiedekunnassa. Hän opettaa tuleville opettajille interkulttuurisuuden kursseja sekä mm. kirjallisuuskasvatusta. Pesosen tutkimusaiheista keskeisimpiä ovat rasisminvastaisuus ja moninaisuus kuvakirjoissa.