Sankaritarinoita nuorilta nuorille

Sankaritarinoita nuorilta nuorille

Sankaritarinoita nuorilta nuorille. Tarinoita urheista edelläkävijöistä Gutenbergistä Greta Thunbergiin. Useita kirjoittajia ja kuvittajia. Into 2020. 135 s.

Sankaritarinoita on saatu tulvaksi asti, mutta tämä on uutta: nuoret eli Helsingin Kallion lukiolaiset esittelevät omia sankareitaan Jean d´Arcista Malala Yousafzaihin. Tarinat eivät ole virheettömiä, mutta niissä on eloa ja vilpittömyyttä. Lisäsävyjä antavat ammattilaisten luomat muotokuvat.

Sankareista valtaosa on naisia ja eurooppalaisia, mutta muissakin maanosissa käydään. Yllätyskohde on globaali elintarviketyöläinen eli mehiläinen. Mukana on mm. keksijöitä, urheilijoita, mediaväkeä, taiteilijoita ja tieteilijöitä. Nuoret ihailevat tasa-arvotaistelijoita ja arvostavat niitä, jotka tekevät hyvää tai auttavat uskomaan unelmiin.

Valtaosa kohteista on syntynyt 1980–2000-luvuilla, vanhin 1300-luvulla. Se hätkähdyttää, että 1900-luvun alkukymmeniltä on vain muutama ja 1950–1960-luvuilla syntyneitä ei lainkaan. Pitävätköhän nuoret nykyaikuisia vain syyllisinä maailman ongelmiin?

Tuula Korolainen

Teostyyppi:
Kustantaja:
Onnimanni-numero: