Koukuttavia vitsejä

9789511311805

Piikkisika pomppulinnassa. Koululaisen parhaat naurut 2017-2018. Toimittanut Pirkko-Liisa Perttula. Kuvitus Timo Huhtala. Otava 2017. 158 s.

Tuntuuko joskus siltä, että vitsit ovat vähissä? Eipä hätää, sillä Pirkko-Liisa Perttulan Piikkisika pomppulinnassa tuo apua tähän arjen pulmaan. Kirja vie mennessään myös varttuneemman lukijan, etenkin jos ja kun on liikkeellä ennakkoluulottomasti. Koululaisvitsien aiheet elävät ajassa, mutta mukana on lisäksi taattua tekstiä liittyen koulumiljööseen ja opettajakuntaan.

Huumori ja komiikka ovat vaikeita lajeja, mutta usein myös harmittavan aliarvostettuja. Jos joku ilmoittaa ryhtyvänsä kokopäiväiseksi sirkusklovniksi taikka vitsinikkariksi, herää todennäköisesti kysymys: mitenkähän tuokin lopulta itsensä elättää? Vitsien ei tosiaankaan tarvitse olla pitkiä tai monitasoisia. Monesti jokin yksinkertainen juttu toimii parhaana naurattajana, ja jää parhaiten mieleen kerrottavaksi eteenpäin. Niin, ja sanotaanhan myös, että vähemmän on enemmän. Näin yleisesti ajateltuna.

Pirkko-Liisa Perttula on jälleen onnistunut tekemisissään. Hänellä on takanaan yli 20 vuotta uraa huumorin saralla, ja yli miljoona myytyä kirjaa. Tämä tuorein kirja sisältää 400 uutta (koululais)vitsiä kaikkien riemuksi. Kannattaa tutustua myös Pikko-Liisa Perttulan vuonna 2014 ilmestyneeseen vitsikokoelmaan Tarmokas terrieri trampoliinilla, Koululaisen parhaat naurut 2014-2015. Molemmissa kirjoissa on ainesta klassikoksi.

Hanna Ronkainen

Teostyyppi:
Kustantaja:
Onnimanni-numero: