Kodin turvasta maailmalle

Anja Portin & Georgi Eremenko: Tumppu ja kellotornin arvoitus

Anja Portin & Georgi Eremenko: Tumppu ja kellotornin arvoitus. Tammi 2020. 34 s.

Tumppu on minikokoinen poika, joka asuu korkean talon katolla ja nukkuu punaisessa lapasessa. Paljon muuta emme saa hänen arjestaan tietää, sillä Tumppu heittäytyy heti alussa seikkailuun. Punainen lapanen lennättää Tumpun matkaan kohti kellotornia, mutta sade pakottaa hänet katutasolle. Siellä hän tapaa muutamia eläimiä ja lopulta ratkeaa, kuka asuu kellotornissa.

Kuvakirjan juonen ei tarvitse olla monimutkainen, mutta tämä kirja olisi kaivannut vähän enemmän juonenkäänteitä. Viisivuotias kuuntelijani haukotteli monta kertaa, ja mielenkiintoa oli pidettävä yllä kysymyksillä. Rikkautta tarinaan tuo onneksi Georgi Eremenkon kuvitus, josta voi osoittaa lapselle monta kiinnostavaa seikkaa.

Eremenko hyödyntää kuvissaan erilaisia kuvakulmia ja kokoeroja. Olentojen suuret silmät korostavat katsetta viehättävästi. Väriskaala on harkitun maltillinen. Kiehtovin otus on sardiinipurkilla seilaava sadepukuinen kissa, josta olisin mielelläni kuullut lisää. Aineksia uusiin tarinoihin siis löytyy enemmänkin, ja toivottavasti vielä kuulemme Tumpusta, Pölhö-Katista ja muista pienistä kaupunkilaisista.

Maria Ihonen

Teostyyppi:
Kustantaja:
Onnimanni-numero: