Kakkalaskentoa

Kakkamatiikka työkirja – Ensimmäisen vuoden tehtäviä

Kakkamatiikka työkirja 1 ja 2 (Nihon ichi tan-koshu sansu drill unko sansuu drill shogaku 1 & 2 nensei bunshodai, Bunkyosha 2018). Suom. Jen-ni Pensikkala. Nemo 2020 ja 2021. 120 s.

Peppuasiat tuntuvat tällä hetkellä olevan japanilaisissa lastenkirjoissa suorastaan villitys. Suomeenkin on saapunut Japanissa suuren suosion saanut mestarietsivä Peppunen, joka tyrmää rikolliset päästämällä suolikaasuja. Kakka-emojin näköinen mestari Unko eli mestari Kakka puolestaan opettaa alaluokkalaisille matematiikkaa.

Kakkamatiikka-harjoituskirjat sisältävät ensimmäisen ja toisen luokan laskutehtäviä. Ensimmäisessä on yhteen- ja vähennyslaskua, toisessa lisäksi kertolaskuja ja kellonaikatehtäviä. Kummassakin kirjassa on mukana tarra-arkki, josta voi liimata hyvä-tarran valmiille, tarkastetulle sivulle.

Kaikissa tehtävissä on mukana kakkaa, tehtävissä sitä saadaan, annetaan ja ostetaan. Kakkaiset laskutehtävät epäilemättä huvittavat pikku koululaista, joskin vaarana toki on, että pääasiaksi nousee kakka-sanojen toistelu ja pökäleitten laskeminen unohtuu.

Merja Leppälahti

Teostyyppi:
Kustantaja:
Onnimanni-numero: