Onnimanni 3/2021 on ilmestynyt!
Lehdessä kurkistetaan kiinnostaviin lasten- ja nuortenkirjallisuuden ilmiöihin.
Pääkirjoituksessa Päivi Heikkilä-Halttunen puhuu kirjakokoelmista. Samalla aiheella jatketaan professori Markus Brummer-Korvenkontion haastattelussa, jossa hän kertoo lähes 50 vuotta jatkuneesta laajamittaisesta lastenkirjallisuuden keräilyharrastuksestaan. Kokoelmaan kuuluu 26 000 suomalaista ja ulkomaista lasten- ja nuortenkirjaa ja se on sijoitettu Kansalliskirjastoon Brummeriana-erikoiskokoelmaksi.
Jaana Ristimäki pohtii artikkelissaan syitä suurelle suosiolle, jota lasten ja nuorten fanittamien tubettajien julkaisemat kirjat saavat. Tubettajien julkaisemat kirjat tarjoavat varteen otettavan mahdollisuuden nykynuorten lukuinnon kohottamiseen osallistavalla ja yhteisöllisellä lukemisella sekä esikuvien ja elämyksellisyyden avulla.
Rimma Erkon artikkelissa puhutaan suomalaisesta lasten ja nuorten kauhukirjallisuudesta ja sen tutkimuksesta. Kotimainen kauhu on lisääntynyt lasten ja nuorten kirjatarjonnassa, mutta tutkimusta alalta on silti toistaiseksi hyvin vähän.
Tampereen yliopiston logopedian opiskelijoiden ja tutkijoiden yhteinen artikkeli esittelee kiinnostavia lastenkirjoja erityislapsista, joilla on haasteita puheen, kielen tai vuorovaikutuksen osa-alueilla.
Lehdessä esitellään Johanna Venhon juuri ilmestynyt Syyskirja, joka on elämäkerrallinen romaani, biofktio, Tove Janssonista.
Lukutikku-palstalla Lotta Luukila kertoo Lastenkirjainstituutin Lukemo-sivuston laajennuksesta, joka antaa tilaa lasten ja nuorten omalle kirjapuheelle. Lasten ja nuoren oma ääni -sivuille odotetaan eri ikäisten lukijoiden lasten- ja nuortenkirjoihin liittyviä tekstejä, kirjavinkkejä, kirjavideoita tai fanitaidetta.