Vuoden 2021 Kirjalitta-festivaali on täynnä kummia juttuja

Kuvituskuva.
Kuva: Jani Ikonen, 2021.

Koko perheen lastenkirja- ja sanataidefestivaali Kirjalitta järjestetään 8.–14.11.2021 Tampereella ja verkossa teemalla “Kummia juttuja”. Viikon mittainen festivaali pitää sisällään sanataidepajoja, kirjailijavieraita, Harry Potter -tietovisan, Iltasadun aika! -iltasatutapahtuman lapsiperheille sekä paljon muuta! Festivaalin aikaan katukuvaan ilmestyy tuttuun tapaan lasten ja nuorten tekstinäyttelyitä.

Kirjalitta-viikko huipentuu lauantaina 13.11. Kummien juttujen työpajapäivään nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:ssa. Kirjalitan päätapahtumassa sukelletaan kummallisuuksien maailmaan, jossa voit kesyttää mörköjä, tutustua kammologiaan, osallistua Salasaaren salapajaan, bongata ämminkäisiä, tehdä optisia illuusioita ja taikatemppuja sekä tutkia erilaisia limoja. Paikalla on myös kirjastoauto Kosmos, josta voit lainata kummallista luettavaa. Päivän huipentaa tuli- ja runoshow, josta vastaavat tulitaideyhdistys Flamma ja näyttelijä Emilia Pokkinen!

Jo seitsemättä kertaa järjestettävän festivaalin ydinajatuksena on nostaa esiin innostavia, osallistavia ja yhteisöllisiä tapoja kokea kirjallisuutta. Kirjalitassa kirjailijat, lapset sekä nuoret kohtaavat yhdessä tekemisen, sanataiteen ja kirjallisuuden äärellä.

Osa ohjelmasta on seurattavissa, tai järjestetään kokonaan, etäyhteyksin. Työpajoihin otetaan rajattu määrä osallistujia ennakkoilmoittautumisen kautta.

Festivaalin järjestävät Lastenkirjainstituutti ja Sanataideyhdistys Yöstäjä yhdessä tamperelaisten ja valtakunnallisten kirja- ja lastenkulttuuritoimijoiden kanssa.

Katso Kirjalitan ohjelma täältä.

Tutustu Kummien juttujen työpajapäivän ohjelmaan täällä ja ilmoittaudu mukaan.

Lisätietoa:
Lotta Luukila, tapahtumatuottaja
kirjalitta@yostaja.fi

@kirjalitta #kirjalitta2021 #kummiajuttuja