Suuri lukuseikkailu tavoitti yli 500000 lastenkirjallisuuden lukijaa ja tekijää

50 000 kävijää osallistui 8 paikkakunnalla lastenkulttuurikeskusten tapahtumakiertueeseen.

250 tapahtumaa ilmoitettiin yhteiseen tapahtumakalenteriin.

61 kirjailijaa ja kuvittajaa esiintyi 4 eri maassa.

10 konsulttiluokkaa toimi lasten lukemisen kokemusasiantuntijoina.

200 koulua ja 600 kirjastoa osallistui lukuseikkailuun ja järjesti omia tempauksia.

Yli 300 asiantuntijaa verkostoitui ja 150 yhteistyökumppania osallistui juhlavuoden järjestämiseen.

Suuri lukuseikkailu keräsi 300 mediaosumaa.

Vuoden aikana yhteistyökumppaneita sekä mukana olevia kouluja ja kirjastoja kertyi yhteensä lähes 1000 ja Suuren lukuseikkailun tapahtumakalenteriin ilmoitettiin yli 250 tapahtumaa. Juhlavuonna järjestettiin kirjailijavierailuja, työpajoja, kuvitusnäyttelyitä, teatteri- ja musiikkiesityksiä sekä erilaisia luku- ja kirjallisuustapahtumia.

Konsulttiluokat toimivat lukemisen asiantuntijoina

Kymmenen konsulttiluokkaa eri puolilla Suomea toi lasten oman äänen kuuluviin. Luokat osallistuivat teemavuoden sisältöihin tekemällä esimerkiksi kirjavinkkauksia ja -arvosteluja. Konsulttiluokat pääsivät myös haastattelemaan kirjailijoita ja keskustelemaan lukemisesta Helsingin ja Turun kirjamessuilla sekä Akateemisen kirjakaupan Lasten lauantaissa.

Lasten ja nuorten lukemaan innostamiseksi tuotettiin oppituntivinkkejä, joista löytyi eri tasoisia sanataidetehtäviä 1.-9. -luokkalaisille. Nämä sisällöt ovat myös jatkossa opettajien hyödynnettävissä.

Kirjailijat ja lukijat kohtasivat

Suuri lukuseikkailu toi yhteen kirjailijat, kuvittajat ja lukijat. Yli 40 kirjailijaa esiintyi eri puolilla Suomea. Lisäksi järjestimme kolme virtuaalivierailua, joissa suomalaiskirjailijat Eppu Nuotio ja Paula Noronen tapasivat videon välityksellä suomalaisia oppilaita mm. Virossa, Espanjassa ja Tadzikistanissa.

Tapahtumakiertueella 50 000 kiinnostunutta

Suuren lukuseikkailun tapahtumakiertue tavoitti noin 50 000 kävijää. Lastenkulttuurikeskuksissa Sipoossa, Vaasassa, Tampereella, Helsingissä, Turussa, Satakunnassa, Kemissä ja Pohjois-Savossa nostettiin esiin lukemisen tärkeyttä ja järjestettiin ohjelmaa ja tapahtumia monipuolisesti eri taiteenaloilta. Kiertueen mukana kulkivat Tarinoiden puisto – 18 nykykuvittajaa ja Suomi 100 Kuvitustaiteen klassikot -näyttelyt sekä Pikku Kakkosen juhlanäyttely.

Asiantuntijat verkostoituivat

Asiantuntijatyö huipentui syksyllä Tampereella järjestettyyn Kuka lukisi minut -seminaariin, jossa kuultiin kirjailijoiden, kustantajien, tutkijoiden ja lasten parissa työskentelevien puheenvuoroja lapsen ja kirjan kohtaamisesta muuttuvassa maailmassa.

 

Lue lisää Suuren lukuseikkailun sivuilta.