Punni-palkinto jaetaan jälleen keväällä 2024

Lastenkirjainstituutin Punni-kirjallisuuspalkinto jaetaan jälleen keväällä 2024. Palkinto jaetaan kotimaiselle lasten- ja nuortenkirjan tekijälle esikoisteoksesta tai rohkeasta avauksesta lasten- ja nuortenkirjallisuudessa. Palkinnon arvo on 1000 euroa ja se tullaan jakamaan vuosina 2021–2024. 

Punni-palkintoa on jaettu vuodesta 2017 lähtien. Tänä vuonna sen saivat Mila Teräs ja Hannamari Ruohonen kuvakirjasta Ensilumi (Karisto).  

Palkintoraadin asiantuntijajäseniksi on valittu luokanopettaja Matias Laivamaa ja kirjastopalvelupäällikkö Niina Salmenkangas. Kannatusyhdistyksen jäsenedustajana raadissa toimii Merja Marjamäki ja nuorisojäsenenä Ramona Kaapu. Raadin puheenjohtajana toimii Lastenkirjainstituutin Onnimanni-lehden päätoimittaja Päivi Heikkilä-Halttunen 

Kustantaja voi ilmoittaa haluamansa vuonna 2023 ilmestyneet teokset (esikoislastenkirja, esikoisnuortenkirja tai rohkea avaus lasten- ja nuorten kirjallisuudessa) mukaan kilpailuun. Lisätietoja ilmoittautumisesta voi tiedustella osoitteesta info(a)lastenkirjainstituutti.fi.