Punni-palkinto jaetaan jälleen keväällä 2022

Lastenkirjainstituutin Punni-kirjallisuuspalkinto jaetaan jälleen keväällä 2022. Palkinto jaetaan kotimaiselle lasten- ja nuortenkirjan tekijälle esikoisteoksesta tai rohkeasta avauksesta lasten- ja nuortenkirjallisuudessa. Palkinnon arvo on 600 euroa ja se tullaan jakamaan vuosina 2021–2024. 

Punni-palkintoa on jaettu vuodesta 2017 lähtien. Tänä vuonna sen saivat kirjailija Maria Lassila ja kuvittaja Maria Vilja esikoisteoksestaan Eeva ja Harmaakaapu (Karisto 2020). 

Palkintoraadin asiantuntijajäseniksi on valittu kirjastopalvelupäällikkö Jarna Hara ja lasten ja nuorten osastovastaava Päivi Muukkonen.  Kannatusyhdistyksen jäsenedustajana raadissa toimii luokanlehtori Johanna Asplund ja nuorisojäsenenä lukiolainen Salla Mustalammi. Raadin puheenjohtajana toimii Lastenkirjainstituutin kirjastonhoitaja Anna Tiitinen. 

Kustantajat voivat ilmoittaa teoksia ehdolle kilpailuun 14.1. asti. Tarkemmat ohjeet saat Lastenkirjainstituutista sähköpostitse info(a)lastenkirjainstituutti.fi tai p. 050 4632 780.

Lue lisää Punni-palkinnosta.