Lauri Viita -runokilpailu 12-19 -vuotiaille

viitaLasten Tampere ry ja Lastenkirjainstituutti järjestävät syksyllä 2016 kirjoituskilpailun, joka kutsuu 12–19-vuotiaat nuoret kirjoittamaan runoja Lauri Viidan jalanjäljissä. Lauri Viita oli monipuolinen runoilija, jonka tuotannosta voi löytää kielellistä hulluttelua, yhteiskunnallista kapinaa, filosofiaa ja hurmiota. Kirjailijan 100-vuotisjuhlavuonna toivomme, että myös tämän päivän nuoret löytävät Viidan tuotannon ja tarttuvat itse rohkeasti runoon.

Raati

Kirjoituskilpailun loppuraadin muodostavat muusikko Nicolas Kivilinna, näyttelijä Ahti Jokinen ja lauluntekijä Heikki Salo. Esiraadissa työskentelevät teatteriohjaaja ja ilmaisutaidon kouluttaja Marja-Leena Haapanen, Lastenkirjainstituutin toiminnanjohtaja Paula Halkola, kirjallisuudentutkija Maria Ihonen sekä äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Kaisa Lange.

Osallistuminen

Mukaan kilpailuun haastetaan yläkoulut, ammattikoulut ja lukiot, nuorisotalot ja muut nuorten parissa toimivat tahot sekä tietysti jokainen 12–19-vuotias nuori itsenäisesti. Kilpailun voittajille jaetaan sekä raha- että kulttuuripalkintoja, ja kaikki osallistuneet kutsutaan marraskuussa yhteiseen juhlaan.

Kilpailuun osallistuvien runojen muoto on vapaa, mutta toivomme, että osallistujat osana kirjoitusprosessia tutustuvat myös Viidan runouteen. Opettajille lähetetään elokuussa yhteistyössä Lauri Viita -seuran kanssa tuotettu runotehtavat, joka helpottaa kirjailijan elämään ja tuotantoon tutustumista.

Työt toimitetaan Lastenkirjainstituuttiin sähköpostitse info@lastenkirjainstituutti.fi 14.10.2016 mennessä. Sähköposti tulee nimetä tunnisteella Lauri Viita ja tekstikentässä on näyttävä seuraavat tiedot: kirjoittajan nimi, ikä, yhteystiedot sekä mahdollinen oppilaitoksen yhteyshenkilö yhteystietoineen. Alle 18-vuotiailta tarvitsemme myös huoltajan yhteystiedot. Työryhmä pidättää oikeudet käyttää tekstejä kirjoituskilpailuun liittyvässä viestinnässä.

Lisätiedot

Paula Halkola, toiminnanjohtaja
Lastenkirjainstituutti
p. 050 4632 786
paula.halkola@lastenkirjainstituutti.fi