Lastenkirja- ja sanataidefestivaali Kirjalitta 7.—13.11.2016 osoittaa lastenkirjallisuuden elämyksellisyyden

Lukukoiria, lukumummoja, eläviä satukirjoja, yön omituisia otuksia ja tietenkin mitä ihmeellisimpiä tarinoita… Tätä kaikkea tarjoaa toista kertaa järjestettävä lastenkirja- ja sanataidefestivaali Kirjalitta 7.-13.11.2016 Tampereella ja sosiaalisessa mediassa.

Festivaalin päätapahtuma on Sanataideyhdistys Yöstäjän koordinoima unenomainen sanataidetapahtuma Yökylässä lauantaina 12.11. Lastenkulttuurikeskus Rullassa ja Finlaysonilla. Tapahtumapäivän aikana tarinoidaan taianomaisissa työpajoissa, tulkitaan unia ja pakoillaan painajaisia, tutustutaan yön olentoihin ja diskoillaan lasten yökerhossa. Mukana ovat Suomen nuorisokirjailijoiden kirjailijavieraat Tuutikki Tolonen ja Magdaleena Hai, runoilija Kirsi Kunnas sekä tietokirjailija Laura Ertimo. Suomen tietokirjailijat ry. järjestää lauantaina myös kävelykierroksia tietokirjailija Iiris Kalliolan seurassa.

Kirjalitta -ohjelma levittäytyy koko viikolle. Sähköisiin lastenkirjasovelluksiin pääsee tutustumaan Nordic E-Stories –seminaarissa 7.-8.11. ja Kid E-Lit –näyttelyssä, joka on esillä koko viikon Pääkirjasto Metsossa. Torstaina järjestetään Tammelan Perheiden talossa toiminnallinen Sanataidekahvila, joka tarjoilee muun muassa runo- ja lorukylpyjä perheen pienemmille sana-ahmateille.

Pääkirjasto Metsossa tavataan torstaina kirjailija Siiri Enoranta ja perjantaina kirjastoissa kiertää kirjailija Jari Mäkipään ja sanataidekasvattajien salaperäinen Salapoliisikoulu. 

Lasten ja nuorten sanataidenäyttelyt näkyvät koko viikon ajan katukuvassa ja sosiaalisessa mediassa. Jokainen voi osallistua festivaalille myös päivittämällä oman #tartutarinaan -kirjavinkkivideon esimerkiksi Facebookiin.

Tapahtumaa koordinoivat yhteistyössä Lastenkirjainstituutti ja Sanataideyhdistys Yöstäjä ry. Mukana toteutuksessa ovat myös Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut, Tampereen kaupunginkirjasto, Suomen nuorisokirjailijat, Suomen tietokirjailijat, Pirkkalaiskirjailijat ja suuri joukko muita alan asiantuntijoita.

www.kirjalitta.fi
facebook.com/kirjalitta
#kirjalitta #tartutarinaan

Lisätiedot:
Paula Halkola, toiminnanjohtaja
Lastenkirjainstituutti
p. 050 4632 786 / paula.halkola@lastenkirjainstituutti.fi

Minttu Tervaharju, tuottaja
Sanataideyhdistys Yöstäjä ry.
p. 040 707 4383 / kirjalitta@yostaja.fi