Ladataan Tapahtumat

Menneet Tapahtumat

Tapahtumat Search and Views Navigation

Tapahtuma Views Navigation

tammikuu 2019

Kirjalitta kiertueella Valkeakoskella

tammikuu 26. / 11:00 - 15:00

Kirjalitta-tapahtuma järjestetään Valkeakosken pääkirjastolla la 26.1.2019 klo 11-15. Tapahtuman teemana on fantasiametsä. Päivän ohjelmassa on kirjailija Sari Peltoniemen fantasiatyöpaja lapsille, Sanataideyhdistys Yöstäjän Satuhahmoanalyysi ja Lorukylpy, Lastenkirjainstituutin toiminnanjohtajan Kaisa Laaksosen Suuri lukuseikkailu -luento sekä fantasiakirja-arvonta. Lisäksi tarjolla on Valkeakosken teatteriopiston Late IV -ryhmän improesitys, Valkeakosken musiikkiopiston äänimaisematyöpaja sekä kirjaston oma kollaasirunotyöpaja. Kuvataide- ja käsityökoulu Emil on luonut tapahtumaan upean fantasiametsä-näyttelyn, joka on esillä kirjastossa la 26.1. – la 16.2. Tapahtuman tarjoilusta vastaa Valkeakosken Pelastakaa lapset ry:n pop-up -kahvila. Maksuton tapahtuma on…

Lue lisää »

Kirjastonkäytön opetus

tammikuu 28. / 16:00 - 17:00

Tervetuloa tutustumaan Lastenkirjainstituutin kirjastoon  Lastenkirjainstituutin kirjasto on lasten- ja nuortenkirjallisuutta ja sen tutkimusta tallentava erikoiskirjasto Tampereella. Lainattavan tutkimuskirjallisuuden lisäksi kirjastossa on noin 65 000 lasten- ja nuortenkirjaa kuluvan vuoden uutuuksista aiempien sukupolvien aarteisiin. Kerromme kokoelmistamme, opastamme tiedonhakuun ja vastaamme kysymyksiin.  Esittely on tarkoitettu kaikille kirjaston toiminnasta kiinnostuneille, opiskelijoille ja tutkijoille. Tervetuloa!

Lue lisää »

Kuvittajan konstit: käsityöstä digikuviin -seminaari

tammikuu 30. / 12:00 - 16:00

Satumaista – Janusz Grabiańskin satukuvituksia -näyttelyyn liittyvä kuvitusaiheinen seminaari Kanneltalossa, osoite Klaneettitie 5, 00420 Helsinki Ohjelma 12.00 Ilmoittautuminen 12.30 Dosentti Sisko Ylimartimo: Värihehkusta kuvienvälisyyteen Janusz Grabiański kuvittajana 13.15 Mrs Agnieszka Dziewulska: The art of Janusz Grabiański 14.00 Kahvitauko 14.30 Kuvittaja Virpi Talvitie: Tekniikkoja ja työtapoja 15.00 Kuvittaja Maija Hurme: Tekniikkoja ja työtapoja 15.30 Kuvittaja Jukka Lemmetty: Tekniikkoja ja työtapoja Seminaariin voi ilmoittautua 18.1. mennessä. Seminaarin hinta on 30 €. Lue lisää Pro lastenkirjallisuus ry:n sivuilta.

Lue lisää »

helmikuu 2019

Lastenkirjakahvit

helmikuu 13. / 10:00 - 11:00
Lastenkirjainstituutti, Puutarhakatu 11 A
Tampere, 33210 Suomi
+ Google Map

Lastenkirjakahveilla keskustellaan ajankohtaisesta lasten- ja nuortenkirjallisuudesta. Ota mukaan kirja, jonka olet itse lukenut, tai tule kuulemaan mitä muut ovat lukeneet. Lastenkirjakahveille ovat tervetulleita kaikki lasten- ja nuortenkirjallisuudesta kiinnostuneet aikuiset.  

Lue lisää »

Elävän kirjallisuuden festivaali

helmikuu 16. / 11:00 - 17:00

Kymmenes Elävän Kirjallisuuden Festivaali järjestetään Tampereella Työväenmuseo Werstaalla lauantaina 16. helmikuuta 2019 klo 11—17. Elävän Kirjallisuuden Festivaalin ohjelmisto koostuu eritaustaisten kulttuurin- ja taiteentekijöiden sekä tutkijoiden keskusteluista, esityksistä, performansseista ja työpajoista. Tänä vuonna festivaalin kokoavana teemana on monimerkityksinen AUKI. Kuinka AUKI kirjailija voi olla kirjoittaessaan omien kokemuksiensa pohjalta? Millaisille muutoksille kirjallisuuden kenttä on avoinna ja mitä se tuo mukanaan? Mitä taiteilija tuo esiin avautuessaan performanssien ja esitysten lomassa yleisölleen? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin etsitään vastauksia tämän vuoden festivaalin monipuolisessa ohjelmassa: luvassa…

Lue lisää »

Tutkimuskirjallisuuden lukupiiri

helmikuu 19. / 14:00 - 16:00

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden tutkimuskirjallisuuden lukupiiri kokoontuu Tampereen yliopistolla. Tapaaminen tiistaina 19.2. klo 14 Alakuppilan edustalla. Tapaamisessa käsitellään seuraavaa vaihtoehtoisia historioita lasten- ja nuortenkirjallisuudessa käsittelevää artikkelia: Butler, Catherine 2017. Counterfactual Historical Fiction for Children and Young Adults. The Edinburgh Companion to Children's Literature. Ed. Clémentine Beauvais & Maria Nikolajeva. London: Routledge, 179-193. Artikkelia tarvitsevat voivat laittaa viestiä osoitteeseen hanna.e.jarvenpaa(a)student.jyu.fi Tapaamiseen ovat tervetulleita kaikki lasten- ja nuortenkirjallisuuden tutkimuksesta kiinnostuneet opiskelijat ja tutkijat. Tervetuloa mukaan!

Lue lisää »

maaliskuu 2019

Lastenkirjakahvit

maaliskuu 13. / 10:00 - 11:00
Lastenkirjainstituutti, Puutarhakatu 11 A
Tampere, 33210 Suomi
+ Google Map

Lastenkirjakahveilla keskustellaan ajankohtaisesta lasten- ja nuortenkirjallisuudesta. Ota mukaan kirja, jonka olet itse lukenut, tai tule kuulemaan mitä muut ovat lukeneet. Lastenkirjakahveille ovat tervetulleita kaikki lasten- ja nuortenkirjallisuudesta kiinnostuneet aikuiset.  

Lue lisää »

Kirjakopla ja nostalgiset nuortenkirjat

maaliskuu 14. / 18:00 - 19:00
Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi, Marttilankatu 12
Sastamala, Suomi
+ Google Map
Ilmainen
Kirjakopla makoilee matolla ja lukee kirjoja

Kaipaatko nuortenkirjojen lukuvinkkejä, tai haluatko muistella omia nuoruuden lukuhetkiäsi? Kirjakopla vertailee menneiden vuosikymmenten nuortenkirjahittejä tämän päivän nuortenkirjoihin ja esittelee omat suosikkinsa. Voit ottaa oman nuoruuden suosikkisi mukaan, niin jutellaan myös siitä.

Lue lisää »

Tutkijatapaaminen

maaliskuu 20. / 13:00 - 16:00
Lastenkirjainstituutti, Puutarhakatu 11 A
Tampere, 33210 Suomi
+ Google Map

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden tutkijaverkoston seuraava tapaaminen pidetään Lastenkirjainstituutissa keskiviikkona 20.3. klo 13-16. Mikäli sinulla on tekeillä gradu, lisensiaatintyö, väitöskirja, artikkeli tai muu tutkimus lasten- ja nuortenkirjallisuuden alalta ja haluaisit esitellä sitä ja keskustella aiheesta tutkijakollegoiden kanssa, ota yhteyttä! Tapaamisessa on aikaa perehtyä ainakin kolmeen tutkimukseen. Mukaan ovat tervetulleita kaikki lasten- ja nuortenkirjallisuutta jollain lailla tutkimuksessaan sivuavat opiskelijat ja tutkijat ja muut aiheesta kiinnostuneet. Lisätietoja Lastenkirjainstituutin toiminnanjohtajalta (ks. yhteystiedot täältä).

Lue lisää »

Lastenkirjainstituutissa kuplii

maaliskuu 20. / 17:00 - 19:00
Lastenkirjainstituutti, Puutarhakatu 11 A
Tampere, 33210 Suomi
+ Google Map

Keskiviikkona 20.3. Lastenkirjainstituutissa kuplii! Tampere kuplii -sarjakuvafestivaalin perinteissä avausillassa Lastenkirjainstituutissa: Miten minusta tuli minä? Sarjakuvantekijä Milla Paloniemi Timo Kokkilan haastateltavana. Muusikko ja tarinankertoja Heikki Salo kertoo suosikkisarjakuvistaan lapsena ja aikuisena.   Vapaa pääsy, tervetuloa! Tutustu Tampere kuplii -festivaalin ohjelmaan.    

Lue lisää »
+ Vie tapahtumat