Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Tiitiäisen aika -näyttely Päivälehden museossa

toukokuu 20. / 11:00 - lokakuu 30. / 17:00

Violetilla taustalla käkikello, jonka luukusta käki kurkistaa ulos.

Kirsi Kunnas (1924–2021) on yksi tunnetumpia ja rakastetuimpia suomalaisia lastenkirjailijoita. Hänen tuotantonsa on inspiroinut alati uusia runosukupolvia 1956 ilmestyneestä Tiitiäisen satupuusta alkaen. Kunnas työskenteli Tiitiäis-aiheen parissa läpi vuosikymmenten, ja viimeiseksi jäänyt Tiitiäis-teos Tiitiäisen metsä julkaistiin vuonna 2020.

Päivälehden museon Tiitiäisen aika -näyttelyssä Kunnaksen runot heräävät eloon! Taiteilija Alexander Reichstein on luonut eri aikojen Tiitiäisistä kolmiulotteisen seikkailun, johon astuessaan museovieras kohtaa hurmaavimmat klassikkohahmot Tunteellisesta siilistä Herra Pii Poohon ja Haitulaan. Näyttelyn sydän on suuri Satupuu, jonka oksat kantavat hilpeitä runonsäkeitä ja kirjojen kuvituksista tuttuja hämmästyttäviä yksityiskohtia. Lisämaustetta taianomaiseen tunnelmaan tuovat kekseliäät animaatiot.

Tiitiäisen aika -näyttelyn tavoitteena on, Kirsi Kunnaksen runojen tavoin, tuottaa kävijöille iloa, yllätyksiä ja oivalluksia. Näyttely on samalla kunnianosoitus rakastetun lastenkirjailijan ainutlaatuiselle elämäntyölle. Näyttelyyn on vapaa pääsy, ja se on avoinna 20.5.–30.10.2022 Päivälehden museon aukioloaikoina ma–su klo 11–17.

Tiedot

Alkaa:
toukokuu 20. / 11:00
Loppuu:
lokakuu 30. / 17:00
Tapahtumaluokat:
,
Tapahtuma tagia:
Kotisivu:
https://www.paivalehdenmuseo.fi/nayttelyt/tiitiaisen-aika/

Tapahtumapaikka

Päivälehden museo
Ludviginkatu 2-4
Helsinki, 00130 Suomi
+ Google Map