Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Tampereen Tarinatehdas – pop-up -sarjakuvakeskus ja kirjallisuustalo

maaliskuu 1. / 14:00 - maaliskuu 30. / 17:00

Tampereen Tarinatehdas on pop-up -sarjakuvakeskus ja -kirjallisuustalo Finlaysonilla maaliskuun 2019 ajan.

Tampereen Tarinatehdas kokoaa yhteen sarjakuvataiteilijoita, kirjailijoita, sanataiteilijoita, alan yhdistyksiä ja muita toimijoita. Tarinatehdas kutsuu kaikki taiteen ja lukemisen ystävät tarinoiden äärelle.

Tarinatehtaan mahdollistavat Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma ja Taiteen edistämiskeskus. Tarinatehtaan ohjelma tuotetaan lukuisien yhteistyökumppanien kanssa, ja se on osa Tampere Kuplii -festivaalia.

Maaliskuun aikana Tarinatehtaalla nähdään näyttelyjen lisäksi aikuisten animaatioelokuvia, kuullaan tunnettujen nykysarjakuvataiteilijoiden luentoja ja haastatteluja, tehdään asioita piirros- ja tarinakerrontaklubeilla, ihastellaan lavarunoutta ja musiikkia, koetaan kirjajulkkareita, suoritetaan ihka aidon VHS -talk shown kuvaukset ja paljon muuta. Taiteilijavieraina mm. 2018 sarjakuvataiteen valtionpalkinnon saanut Kati Rapia, Belzebubs-konseptin suurvisiiri JP Ahonen, omaelämäkerrallisista ja Siili-aiheisista sarjakuvistaan tuttu Milla Paloniemi ja moderni kansainvälinen moniosaaja Tommi Musturi.

Tampereen Tarinatehdas sijaitsee Rullaamossa (Finlaysoninkuja 6).
Avoinna 1.3.-30.3.2019, ti-pe klo 14-20 ja la 11-17. Vapaa pääsy.

Tampereen Tarinatehtaan ohjelmaa:

La 9.3.
Filkkarit Tarinatehtaalla: Animaatioita aikuisille Malakiaan tapaan
klo 11-13
Lyhytelokuvanäytös, jossa katsotaan kolme AIKUISILLE SUUNNATTUA (K-16) animaatioelokuvaa. Näytöksen Ville Pirinen haastattelee ohjaaja Malakiasta.

Ti 12.3.
Sarjakuvataiteilijalla on asiaa:
TIMO KOKKILA
klo 18-20
Peräsmiehen luoja kertoo kuinka huumorisarjakuvien tekijä päätyi Pahkasiasta Koululainen-lehteen piirtämällä isoja neniä. Kokkila kertoo kuinka hänen sarjakuvansa syntyvät, ja kuinka kotimainen sarjakuvakenttä on hänen uransa aikana muuttunut.

Ke 13.3.
DR. SKETCHY’S ANTI-ART SCHOOL
klo 18-20
Piirustusta pilke silmäkulmassa! Elävän mallin piirustus voi olla hulvattoman hauskaa ja rentoa! Vuodesta 2007 Suomessa toiminut antitaidekoulu on tarjonnut piirtäjien iloksi muun muassa lucha libre -painijoita, burleskitähtiä, drag-kaunottaria, eläintarhan kummajaisia, hulatanssijoita ja sirkustaiteilijoita, niin Turussa, Helsingissä kuin Tampereella. Klubi-iltojen aikana piirustuslinjoja siivittää teemaan sopiva musiikki ja lavalta aukeava näkymä on takuuvarmasti ikuistamisen arvoinen. Tervetulleita ovat niin ammattilaiset kuin amatöörit, eli piirustustaidoillasi ei ole mitään väliä! Tällä kertaa teemana ”Neon Barbarians”, ja malleina Steel Mammoth -yhtyeen keskushyökkääjä Garfield Steel sekä tatuoija/viherkasviasiantuntija/skeittaaja/joogaaja Kaija Papu.

To 14.3.
RUNOTORSTAI: Lempirunot
klo 17
Lempirunopiirissä keskustellaan suosikkirunoista. Tuo mukaan lempirunosi!
klo 18
Näyttelijä Marja Skaffari esittää toiverunoja kitaristi Riku Poramon säestyksellä.

Pe 15.3.
VAPAAN TYYLIN VHS-klubi
klo 18-20
Ällistyttävällä VHS-klubilla mm. arvostellaan karaokevideoita! Videoraadissa ruoditaan karaokevideoiden muotoa ja sisältöä. VHS-klubilla laitteet ovat lähimenneisyydestä, konseptit kaukaa tulevaisuudesta, ja vapaa assosiointi ehdottomasti sallittua.

La 16.3.
KULTTUURIPOLIITTINEN PANEELI
klo 14-15:30
Pirkkalaiskirjailijoiden järjestämässä vaalitentissä eduskuntavaaliehdokkaita tentataan taiteilijoiden työskentelyedellytyksistä Tampereella. Kirjallisuuden, sarjakuvan ja kuvituksen tilakysymykset yhtenä keskustelun kärkenä.
Sarjakuvataiteilijalla on asiaa:
AINO LOUHI
klo 16-17
Aino Louhi kertoo taiteensa taustoista ja esittelee Mielikuvitustyttö-kirjansa valmistumisprosessia.

Ti 19.3.
Sarjakuvataiteilijalla on asiaa:
MILLA PALONIEMI LOVES ELÄIMET & ELÄMÄ!
klo 14-18
Kiroilevan Siilin luoja Milla Paloniemi piirtää eläinmuotokuvia yleisöstä. Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistyksen hyväntekeväisyystempaus löytöeläinten hyväksi. Kiroileva Siili -tuotteita kaupan!
klo 18-20
MILLA PALONIEMI
Taiteilija Paloniemi kertoo avoimen tunnustuksellisista omaeläkerrallisista sarjakuvistaan!

Ke 20.3.
MAAILMAN TARINANKERRONTAPÄIVÄ
Sarjakuvataiteilijalla on asiaa:
klo 15-16
VILLE PIRINEN
Tekijä kertoo yhesti yhes X paikas -sarjakuvistaan, joihin on kerätty modernia suullista tarinaperinnettä ja pohtii inhimillistä tarinallisuuden tarvetta.
klo 17-19
TARINANKERRONTAKLUBI
Kahdet Kasvot -gastropubista tuttu, koomikko Petri Hankosen luotsaama hillitön klubitapahtuma. Hankonen halusi aikoinaan kuulla kaikenlaisia tarinoita, ja päätti perustaa idean ympärille klubitapahtuman. Tarinoita ei moderoida etukäteen, jokainen kertoo juuri sitä mitä haluaa ja lava on auki kaikille. Kertomukset kestävät yleensä kolmesta minuutista ylöspäin, mutta ylä- eikä alarajaa mitalle ei sinällään ole. Tämä ei ole teatteria, stand uppia eikä performanssia, mutta tässä voi nähdä osia jokaisesta edellä mainitusta. Tule kuulemaan ja kertomaan tarinoita!

To 21.3. RUNOTORSTAI: Nuorten ääni
klo 18-20
Viita-akatemian sanataidekoulun, Sanataideyhdistys Yöstäjän ja Tampereen nuorisopalveluiden Rapfactoryn nuoret sanataiteilijat järjestävät ohjelmaa. Nuorten runoraati ja Rapfactoryn esiintyminen.

Pe 22.3.
SARJAKUVIEN SUOMENTAMINEN
klo 16-18
Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto tuo Tarinatehtaalle sarjakuvakääntäjiä.
Sarjakuvaneuvos Asko Alanen haastattelee kolmea kokenutta sarjakuvien suomentajaa heidän töistään ja sarjakuvakääntämisen ominaispiirteistä.
Heikki Kaukoranta on mittavalla urallaan kääntänyt muun muassa Tinttiä, Lucky Lukea, Corto Maltesea, Krazy Katia sekä Manu Larcenet’n teoksia.
Saara Pääkkönen suomentaa enimmäkseen Aku Ankkaa sekä sarjakuvaromaaneja, kuten Riad Sattoufin omaelämäkerrallinen sarja Tulevaisuuden arabi.
Sirpa Alkunen on suomentanut sarjakuvia 18 vuotta, muun muassa Mustanaamio-lehteä, Mustanaamio-albumeita, Bamsea ja mangaa sekä Knut Nærumin ja Karstein Vollen sarjakuvaromaanin Vinossa.

La 23.3.
LÄÄNINTAITEILIJAKAHVIT
klo 12:15-13:45.
Kirjallisuuden läänintaiteilijat Anna Elina Isoaro ja Susanna Kolehmainen tavattavissa. Keskustelua kirjailijan työstä. Tilaisuus on suunnattu ammattikirjailijoille ja se on osa valtakunnallisia kirjailijayhdistysten Talvipäiviä.

Ti 26.3.
Sarjakuvataiteilijalla on asiaa:
TOMMI MUSTURI
klo 18-20
Musturin pitkältä julkaisulistalta löytyy mm. seuraavia teoksia: Samuelin matkassa, Suurin piirtein Samuel, Toivon kirja, Mielen antologia, ja uusimpana lehtimuodossa ilmestyvä eeppinen Future.
Rajattomasta visuaalisesta tyylivalikoimastaan ja kansainvälisestä urastaan tunnettu Tommi Musturi kertoo erilaisten tyylien käyttämisestä kerronnassa sekä taiteensa filosofisista ja poliittisista ulottuvuuksista.

Ke 27.3.
Sarjakuvataiteilijalla on asiaa:
JP AHONEN
klo 18-20
JP Ahonen esittelee Belzebubs-sarjakuvansa kehitystä terapiasarjakuvasta kansainväliseksi multimediatoiminnaksi, johon liittyvät nettisarjakuvan lisäksi kirjajulkaisut, oheistuotteet, ja oikea bändi levyineen ja musiikkivideoineen. Ahosen taitava kädenjälki on tuttua myös sarjakuvista Villimpi Pohjola ja Perkeros.

To 28.3.
RUNOTORSTAI: Kirje tuntemattomalle
klo 17-19
Tampereen Setlementti ry:n Kirje tuntemattomalle -nonstop-työpaja.
klo18
PELLE & ROMANTIKS FEATURING KUOLEMA-DUO
Runo- ja musiikkiesitys. Luontorunoja-LP:n julkaisukeikka.

Pe 29.3.
VAPAAN TYYLIN VHS-klubi
klo 18-20
Suuri RÄJÄYTTÄJÄT ilman RÄJÄYTTÄJIÄ -spektaakkeli!
VHS-klubi vastasi maailmankuulun Räjäyttäjät-yhtyeen Räjä Elektrik Millenium -kiertueen kuvatallenteista ja livevisuaaleista. Klubitapahtumassa voit kokea Räjäyttäjien Räjä Elektrik Millenium -konsertin uudestaan ILMAN Räjäyttäjät-yhtyettä. Tämä onnistuu ällistyttävän modernin VHS-tekniikan avulla!

La 30.3.
TARINATEHTAAN PÄÄTTÄJÄISKARNEVAALI!
Yhden päivän pienoisfestivaali, jossa vapaa taide ja tiukka asia yhdistyvät!
Päivän aikataulu:
11:30-12:45 Alexandra Salmelan ja Marisha Rasi-Koskisen kirjojen julkistus
13:00-13:30 Pekka Kytömäki ja palindromirunot
13:45-14:15 Dr. Sketchy’s Anti-Art School -piirrostyöpaja
14:30-15:00 Taiteilija työelämässä -Tampereen kaupungin työllisyyspalveluiden puheenvuoro
15:00-16:00 Taide-freelancereiden työhyvinvointi, kuraattori-kuvittaja Aiju Salmisen luento/työpaja
16:15-17:00 PEKKO KÄPPI LIVE!

Tutustu Tarinatehtaan ohjelmaan Facebookissa

Tiedot

Alkaa:
maaliskuu 1. / 14:00
Loppuu:
maaliskuu 30. / 17:00
Tapahtumaluokat:
,

Tapahtumapaikka

Finlayson Rullaamo
Finlaysoninkuja 6
Tampere, Suomi
+ Google Map