Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Suuren lukuseikkailun näyttelyt Haiharassa

7.7.2017 / 08:00 - 30.7.2017 / 17:00

 

Lastenkirjan kuvitukset johdattavat seikkailuihin  ­– Suuri lukuseikkailu heinäkuussa Haiharassa Tampereella

Suuren lukuseikkailun kuvitusnäyttelyt ja tapahtumakiertue saapuvat heinäkuuksi Tampereelle Haiharan taidekeskukseen. ”Haiharan heinäkuun näyttelyt ja ympäröivä luonto sopivat hyvin koko perheen retkikohteeksi. Heinäkuinen Haiharan kartanomiljöö on vehreä ja kutsuu retkeilijöitä istahtamaan nurmikolle”, kertoo näyttelysihteeri Katri Mononen. ”Haiharan päärakennuksen kuvitusnäyttelyissä lastenkirjoja saa lukea ja tutkia kuvitustaiteen ihailun lomassa. Näyttelyssä on mukava lukunurkkaus, johon kirjoja saa jäädä lukemaan vaikka pidemmäksikin aikaa.”

Haiharan päärakennuksen näyttelyt

Suomi 100 – Kuvitustaiteen klassikoita -näyttelyyn on koottu kuvitusoriginaaleja suomalaisen lastenkirjataiteen keskeisimmiltä kuvittajilta 1900-luvun varrelta. Mukana ovat kuvataiteilijat Rudolf Koivu, Tove Jansson, Maija Karma, Camilla Mickwitz, Hannu Taina ja Kristiina Louhi. Näyttely johdattaa katsojat Suomen juhlavuoden kunniaksi matkalle lapsuuteen ja mielikuvitukseen. Sen kautta voi jakaa rakkaimmat lukumuistot sukupolvien välillä.

Tarinoiden puisto -näyttelyssä on lastenkirjakuvituksia 18 nykykuvittajalta 23 kirjasta vuosilta 2009–2016. Teokset käsittelevät tärkeitä teemoja kuten mediariippuvuutta, ystävyyttä, erilaisuutta, perhesuhteita ja monenlaisia tunteita mutta johdattelevat myös talven taikaan, ötököiden hassuun maailmaan ja dinosaurusten aikaan. Lasten suursuosikit Tatu ja Patu, Risto Räppääjä sekä Heinähattu ja Vilttitossu ovat hekin päässeet mukaan.

Haiharan Tallissa on kuvataiteilija ja kuvittaja Aino Louhen näyttely Tämä vai tuo? Aino Louhen näyttelyssä kuvitukset laajenevat paperilta näyttelytilaan kolmiulotteiseksi, elämykselliseksi maailmaksi, joka varmasti kiehtoo lapsia ja myös aikuisia.

Kuvitusnäyttelyiden avajaiset ovat Haiharassa perjantaina 7.7. klo 16–18. Tervetuloa!

Näyttelyt ovat avoinna 8.–30.7.2017 ti–su klo 12–18.

Hurjan Papan satutunnit

Sunnuntaisin 9.–30.7. klo 15. Hurja Pappa lukee lapsille satuja eläytyvällä ja lennokkaalla tyylillään. Päärakennus.

Lasten taidepajat

Torstaisin 6.–27.7. klo 12–14. Ohjaajana kuvataiteilija Karoliina Paappa.

Taidetyöpajat johdattelevat sadun maailmaan eri tekniikoin. Mukaan mahtuu 20 ensimmäistä. Materiaalimaksu 3 €. Pakari-rakennus. 

Tämä vai tuo äiti ja tytär? Kristiina ja Aino Louhen kuvakirjojen värikäs arki

Keskiviikkona 19.7. klo 17–18. Aino Louhi ja Kristiina Louhi.

Suuri lukuseikkailu on kaikkien yhteinen lukemisen juhla. Se nostaa esiin lastenkirjallisuutta ja lukemisen iloa koko Suomen satavuotisjuhlavuoden ajan. Suurta lukuseikkailua tukevat Suomen kulttuurirahasto ja Svenska Kulturfonden, ja se on osa Suomi 100 -ohjelmaa. Hanketta koordinoivat yhteistyössä Lukukeskus ja Lastenkirjainstituutti.

Lisätietoja: Näyttelysihteeri Katri Mononen, p. 040-8062307, katri.m.mononen@tampere.fi

Haiharan taidekeskus, Haiharankatu 30, Tampere. Bussi nro 10:n päätepysäkki.

Tiedot

Alkaa:
7.7.2017 / 08:00
Loppuu:
30.7.2017 / 17:00
Tapahtumaluokat:
,