Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Paneelikeskustelu: Väinö Linnan jäljillä – Miten minusta tuli minä?

tammikuu 14. / 16:30 - helmikuu 26. / 00:00

Kirjoituskilpailuun liittyvä keskustelu Tampereen Mediakoulun kanavalla tallennettunaTyöväenmuseo Werstaalta.

Keskustelua voi seurata Tampereen Mediakoulun koulutuskanavalla.

Paneelissa keskustelevat näyttelijä Tuukka Huttunen, kirjallisuudentutkija Maria Laakso, Tampereen Komediateatterin johtaja Panu Raipia sekä kirjallisuudentutkija Panu Rajala. Työväenmuseo Werstaan yleisöpalvelupäällikkö Anne Lahtinen kertoo aluksi, mitä tiedetään Linnan vaiheista Finlaysonin tehtaalla ja siitä edelleen sodanjälkeisinä vuosina työpäivien jälkeiseen kirjoittamiseen sekä miten hänen tehtaanaikaiset työtoverinsa sen ajan muistavat. Keskustelua vetää äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Kaisa Lange.

Paneelikeskustelu rakentuu tukemaan ja avaamaan näkökulmaa Lasten Tampere ry:n, Lastenkirjainstituutin ja Työväenmuseo Werstaan yläkouluikäisille suunnattuun Miten minusta tuli minä -kirjoituskilpailuun – kuinka kokemukset elämän vaiheet ja elämänpiiri vaikuttavat ihmisen valintoihin. Koronaan liittyvien rajoitusten vuoksi tilaisuus striimataan ja taltioidaan, joten sitä on mahdollisuus käyttää opetuksessa luokalle sopivana ajankohtana.

Jokaisella panelistilla on ollut työprojekti, joka käsittelee Linnan matkaa kirjailijaksi, hänen ajatuksiaan ja puheenvuorojaan sekä Linnaa yhtenä klassikoistamme. Keskustelu sivuaa tätäkin aihepiiriä, mutta painopiste on panelistien ajatuksissa, kokemuksissa, havainnoissa ja valinnoissa juuri tämän työn, yhden polun, aikana. Se haastaa heidät henkilökohtaisiin kannanottoihin. Tähänhän myös kirjoituskilpailumme oppilaita haastaa.

Tamperelaisille yläkoululaisille suunnattuun kirjoituskilpailuun voi osallistua 26.2.2021 asti. Kilpailuohjeet löytyvät täältä:

Väinö Linnan jäljillä – miten minusta tuli minä – Lastenkirjainstituutti

Tiedot

Alkaa:
tammikuu 14. / 16:30
Loppuu:
helmikuu 26. / 00:00
Tapahtumaluokat:
,