Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Lastenkirja eläinten puolella -seminaari

maaliskuu 28. / 10:00 - 16:00

Tervetuloa juhlistamaan kansainvälistä lastenkirjapäivää!

IBBY Finlandin vuosittain järjestettävän kansainvälisen lastenkirjapäivän seminaarin teemana on vuonna 2019 Lastenkirja eläinten puolella. 

Tämän vuoden lastenkirjapäivän seminaari tarttuu ajankohtaiseen aiheeseen eläinten ja ympäristön oikeuksista ja niiden puolustamisesta.  Tiesitkö, että lapsille on julkaistu kirjallisuutta eläinten oikeuksista ja kasvissyönnistä? Tai etsitkö lastenkirjoja, joiden avulla keskustella ilmastonmuutoksesta? Lastenkirja eläinten puolella -seminaarissa tutustutaan niin kotimaisiin kuin ulkomaisiinkin lastenkirjoihin, joiden keskiössä ovat eläineettisyys ja ympäristönsuojelu. Lisäksi esille nousee nuorille suunnattu eläinoikeuskirjallisuus.

Seminaarissa kuullaan, miten lasten- ja nuortenkirjallisuus pyrkii tekemään maailmasta paremman paikan eläimille ja ympäristölle. Aihetta käsitellään seminaarin aikana kolmen eri tutkijan esitelmässä. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden kirjoittajista ja kuvittajista koostuvassa paneelissa keskustellaan esimerkiksi lasten- ja nuortenkirjan asemasta suhteessa lapsiin, yhteiskuntaan ja ei-inhimillisiin olentoihin ja pohditaan, mitä lastenkirjassa voidaan näyttää, mitä nuortenkirjassa.

Seminaarissa on esillä aiheeseen liittyvä kirjanäyttely, joka koostuu kotimaisesta ja kansainvälisestä kirjallisuudesta.

Seminaari on osallistujille maksuton.

Seminaaripaikka: Annantalon taidekeskus, Annankatu 30, Helsinki

Tutustu seminaarin ohjelmaan ja katso ilmoittautumisohjeet IBBY Finlandin sivuilta.

Kuva: Ilja Karsikas: Suuri possukysymys (Otava 2018)

Tiedot

Päivämäärä:
maaliskuu 28.
Aika:
10:00 - 16:00
Tapahtumaluokat:
,
Tapahtuma tagia: