Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Carroll-kuvitusnäyttely: Riitta Oittinen – Ihmemaasta Peilintakamaahan

syyskuu 27. / 10:00 - lokakuu 27. / 15:00

Riitta Oittisen kuvitus.

Lastenkirjainstituutissa avautui 27.9. Riitta Oittisen kuvitusnäyttely. Näyttelyssä on esillä Oittisen kuvituksia Lewis Carrollin (1832–1898) Alice-teoksiin Alice’s Adventures in Wonderland (Alicen seikkailut ihmemaassa, suom. Alice Martin) ja Through the Looking- Glass and What Alice Found There (Alice peilintakamaassa, suom. Alice Martin).

Riitta Oittinen on käännöstieteen dosentti, joka on opetus- ja tutkimustyön lisäksi suomentanut lukuisia teoksia ja kuvittanut mm. artikkeleita, kuvakirjoja ja kirjojen kansia. Carrollin Alice on kulkenut Riitan mukana pro gradu -tutkielmasta lähtien niin väitöskirjassa kuin monissa tieteellisissä artikkeleissa ja kuvituksissa. Riitta on pohtinut Alicea monelta eri kannalta ja miettinyt etenkin kuvan ja tekstin välistä suhdetta.

Näyttelyssä nähdään kymmeniä Riitta Oittisen Alice-kuvituksia Ihmemaasta ja Peilintakamaasta, värillisiä ja mustavalkoisia alkuteoksia, printtejä ja piirroksia vuosilta 2017–2020. Mukana on monia tuttuja hahmoja, kuten Herttakuningatar, Irvikissa, Nikkelis Kokkelis eli Lilleri Lalleri, Hullu Hatuntekijä ja Valekilpikonna.

Näyttelyyn voi tutustua Lastenkirjainstituutin kirjaston aukioloaikoina ma klo 10–17 ja ti–ke klo 10–15 (tai sopimuksen mukaan).

Ihmemaasta peilintakamaahan -esittely (PDF)

Riitta Oittisen esittely (PDF)

Tiedot

Alkaa:
syyskuu 27. / 10:00
Loppuu:
lokakuu 27. / 15:00
Tapahtumaluokka: