Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Marikista Melukylään – Ilon Wiklandin satukuvituksia Muumimuseossa

toukokuu 11. - syyskuu 19.

Ilon Wikland on tehnyt pitkän uran lastenkirjojen kuvittajana, ja hänet tunnetaan erityisesti Astrid Lindgrenin kirjojen kuvituksista. Muumimuseon näyttelyssä 11.5.–19.9.2021 seikkailevat Marikki, Melukylän lapset, Se pikkuinen Lotta, Katto-Kassinen, Veljeni Leijonamieli ja monet muut Lindgrenin kirjojen hahmot. Wiklandin kynästä ovat peräisin kirjojen vehreät puutarhat, värikkäät puutalot ja ilmeikkäiden lasten lystikkäät leikit. Teokset ovat lainassa Iloni Imedemaa -museosta Haapsalusta, Virosta. Kokonaisuus on laajin Ilon Wikland -näyttely koskaan Viron ulkopuolella.

Ilon Wikland (os. Pääbo) syntyi Tartossa, Virossa vuonna 1930. Wikland vietti lapsuutensa Tallinnassa ja Haapsalussa, kunnes vuonna 1944 hänet lähetettiin Tukholmaan sotaa pakoon. Nuori Wikland sai pian taideopintojen jälkeen paikan kuvittajana Rabén & Sjögren -kustantamossa, jossa tapaaminen kirjailija Astrid Lindgrenin (1907–2002) kanssa johti vuosikymmenien yhteistyöhön. Lindgren oli jo tunnettu lastenkirjailija, kun Wikland teki ensimmäisen kuvituksensa Lindgrenin tekstiin, kirjaan Mio, poikani Mio (1954). Pitkän yhteistyön aikana Wiklandin kuvitukset toivat eloon monet Lindgrenin tunnetuimmista hahmoista. Wiklandin viehättävä maailma, jossa on kaikuja vehreästä virolaisesta maalaismaisemasta, on puhutellut lapsia jo vuosikymmenten ajan.

Ilon Wiklandin Virolle lahjoittamat 800 alkuperäistä kirjan kuvitusta ovat esillä Ilonin Ihmemaassa Haapsalussa, lähellä Wiklandin isovanhempien kotia. Ilonin Ihmemaa on koko perheen museo, jossa on ihailla Wiklandin alkuperäisteoksia, piirtää, askarrella, leikkiä, katsoa elokuvia, näytelmiä ja konsertteja, osallistua pedagogiseen toimintaan ja jopa juhlia syntymäpäiviä.

Tiedot

Alkaa:
toukokuu 11.
Loppuu:
syyskuu 19.
Tapahtumaluokat:
,
Tapahtuma tagia:
Kotisivu:
https://www.muumimuseo.fi/nayttelyt/observatorio/

Tapahtumapaikka

Muumimuseo
Yliopistonkatu 55
Tampere, 33100 Suomi
+ Google Map