Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Iloinen arki: Camilla Mickwitzin kuvitustaide -näyttely Muumimuseossa

16.10.2021 / 10:00 - 24.4.2022 / 17:00

Camilla Mickwitz: Varokaa heikkoja jäitä -animaatio.

Muumimuseon Observatoriossa on 16.10.2021 alkaen esillä Camilla Mickwitzin kuvitustaiteesta koottu näyttely. Näyttely on toteutettu yhteistyössä Lastenkirjainstituutin kanssa. Näyttelyn teokset ovat Lastenkirjainstituutin kuvitustaiteen kokoelmasta.

Kuvitustaiteilija Camilla Mickwitz (1937–1989) on suomalaisille tuttu erityisesti Pikku Kakkosen tunnuskuvan piirtäjänä. Mickwitzin omaperäisen värikäs kuvitustapa on yhtä aikaa oman aikansa tuote ja ajattoman persoonallinen. Muumimuseon talvinäyttelyssä nähdään Mickwitzin hahmot Emilia, Jason ja pikkunoita Mimosa, sekä Pikku Kakkosen alkuperäinen tunnuskuva.

Camilla Mickwitz oli lahjakas visuaalinen viestijä, jonka teoksissa kuvat kantavat tarinaa. Mickwitzin laaja tuotanto ulottui lehtikuvituksista lasten animaatioihin ja kirjojen kuvituksiin. Kuvien energiset värit, eloisa muotokieli ja hassut mittasuhteet visualisoivat lasten kokemuksia heidän näkökulmastaan. Mickwitzin kirjat käsittelivät vaikeitakin ajankohtaisia aiheita, kuten siirtolaisuutta (Jason muuttaa maasta), ympäristönsuojelua (Emilia ja kaksoset) ja naisten asemaa (Oskarin nukke).

Camilla Mickwitz syntyi Helsingissä ja vietti 1940-luvulla vuoden sotalapsena Ruotsissa. Hän opiskeli Taideteollisessa Korkeakoulussa grafiikkaa, ja toimi mainosalalla ennen freelance-uraansa. Mickwitz kuvitti lasten televisio-animaatioiden ja kuvakirjojen lisäksi tietokirjoja, painotuotteita kuten kalentereita, ja sanoma- ja aikakauslehtiä. Mickwitzin oli taitava eri medioissa ja loi animaationsa ja kirjansa monin eri tekniikoin, akvarelleista valokuviin.

https://www.muumimuseo.fi/nayttelyt/observatorio/

Tiedot

Alkaa:
lokakuu 16. / 10:00
Loppuu:
24.4.2022 / 17:00
Tapahtumaluokat:
,
Tapahtuma tagia: