Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Aku Ankka -lehti Suomessa 70 vuotta -näyttely Päivälehden museossa

huhtikuu 23. - lokakuu 24.

Aku Ankka -lehti Suomessa 70 vuotta.

Ensimmäinen Aku Ankka -lehti ilmestyi Suomessa joulukuussa 1951, ja siitä lähtien Suomi on ollut sinnikkään räpyläjalan valtakuntaa. Päivälehden museossa lehden seitsemänkymmenvuotista taivalta juhlistetaan Lukemisen juhlaa! Aku Ankka -lehti Suomessa 70 vuotta -näyttelyllä. Näyttelyyn on vapaa pääsy, ja se on avoinna 24.10.2021 saakka Päivälehden museon aukioloaikoina ma–su klo 11–17.

Päivälehden museon näyttely perustuu nelisivuiseen Aku Ankka -tarinaan, jonka Suomen tunnetuin ankkapiirtäjä Kari Korhonen on käsikirjoittanut ja kuvittanut. Näyttelyvieraat voivat auttaa Pikku apulaista lahjan etsinnässä ja vierailla samalla tarinan tapahtumapaikoissa: Pelle Pelottoman pajassa, Karhukoplan majassa sekä Roope Ankan toimistossa. Etsinnän lomassa voi ratkaista pieniä tehtäviä, tutustua lehteä koskeviin faktoihin tai vain leikkiä sarjakuvamaailmassa.

Aku Ankka -lehti on joka maassa eri näköinen. Suomessa siihen pyritään saamaan mahdollisimman paljon paikallista sisältöä: lehdessä on ilmestynyt muun muassa ankkaparodia Mika Waltarin romaanista Sinuhe egyptiläinen ja Aleksis Kiven näytelmästä Nummisuutarit. Vivahteikasta ja älykästä kieltä on pidetty yhtenä Aku Ankka -lehden valteista: lehti vilisee nimiväännöksiä, kielellä leikittelyä sekä viittauksia arkipäivän ajankohtaisiin ilmiöihin. Lukemisen juhlaa siis!

Tiedot

Alkaa:
huhtikuu 23.
Loppuu:
lokakuu 24.
Tapahtumaluokat:
,
Tapahtuma tagia:
Kotisivu:
https://www.paivalehdenmuseo.fi/nayttelyt/lukemisen-juhlaa-aku-ankka-lehti-suomessa-70-vuotta/

Tapahtumapaikka

Päivälehden museo
Ludviginkatu 2-4
Helsinki, 00130 Suomi
+ Google Map