Lapsille, nuorille, perheille

Yksi Lastenkirjainstituutin tavoitteista on lasten ja nuorten lukuharrastuksen edistäminen. Lastenkirjainstituutti järjestää yksin ja yhteistyössä tapahtumia myös lapsiperheille ja nuorille. Palvelemme myös lapsiperheitä, lapsia ja nuoria lasten- ja nuortenkirjallisuutta koskevissa kysymyksissä.

Kirjoituskilpailut

Syksyllä 2018 Lastenkirjainstituutti järjestää yhteistyössä Lasten Tampere ry:n ja Tampereen Taideyhdistys ry:n kanssa satuaiheisen kirjoituskilpailun. Tutustu Sanoista satu -kirjoituskilpailun ohjeisiin.

Syksyllä 2017 järjestetyn  Mites siinä sillai kävi -kirjoituskilpailun lajina oli draama. Kilpailu järjestettiin yhteistyössä Lasten Tampere ry:n ja Työväenmuseo Werstaan kanssa. Tutustu kilpailuohjeisiin: Mites siinä sillai kävi -kirjoituskilpailun ohjeet

Tutustu vuoden 2016 kirjoituskilpailun aiheeseen ja lue voittajatekstit:
Lauri Viita -kirjoituskilpailu 2016

Pirkanmaan lukudiplomi

Lastenkirjainstituutti on yhdessä Tampereen kaupunginkirjaston ja muiden alan asiantuntijoiden kanssa ollut tekemässä Pirkanmaan lukudiplomia. Lukudiplomiin on valittu kiinnostavia kirjoja eri-ikäisille lapsille luettavaksi koulussa ja vaikka koulussa ei diplomia suorittaisi, kannattaa tutustua kirjalistoihin ja etsiä sieltä kivoja kirjoja myös kotona luettavaksi. Lukudiplomilistat on uudistettu syksyllä 2017 ja samalla kaikille luokka-asteille on lisätty uutena mukautettu lukudiplomi niille oppilaille, joille lukeminen on eri syistä vaikeaa.

Tutustu alakoulun lukudiplomiin.

Tutustu yläkoulun ja toisen asteen lukudiplomeihin.

Lukeva Pirkanmaa, #koskamäluen

Lukeva Pirkanmaa -hanke esittelee pirkanmaalaisia, joita yhdistää rakkaus lukemiseen ja kirjoihin. #koskamäluen -mediakampanjassa pirkanmaalaiset, nuoria innostavat lukuesikuvat kertovat lukutottumuksistaan ja kutsuvat kaikki tekemään samoin. Lukeva Pirkanmaa -verkoston Facebook-ryhmään liittymällä pysyt ajan tasalla kirjoihin ja lukemiseen liittyvistä asioista Pirkanmaalla. Lue lisää

KirjalittaLastenkirja- ja sanataidefestivaali

Kirjalitta on lastenkirjan ja sanataiteen pop-up –festivaali, joka valtaa lasten- ja nuortenkirjallisuudelle sekä sanataideharrastukselle uusia areenoita. Tervetuloa mukaan!
Lue lisää festivaalin omilta sivuilta

Nuorten kirjallisuuspiiri

Nuorten kirjallisuuspiiri lukee ja arvioi nuortenkirjoja ja tutustuu muutenkin kriitikon työhön. Kirjallisuuspiiri kokoontuu kerran kuukaudessa Lastenkirjainstituutissa.
Lue lisää

Miksi lukeminen kannattaa?

Lukeminen on hauskaa, yksin ja yhdessä. Ääneen lukemisesta ja iltasaduista on hyötyä lapsen kehitykselle ja lukutaidon kehitys on kaiken oppimisen perusta.

Lue lisää Lukukeskuksen sivuilta

 

https://www.lastenkirjainstituutti.fi/2010/wp-content/uploads/2015/11/Kirjallisuuspiiri-aloitus-1.jpg