Ladataan Tapahtumat

Menneet Tapahtumat

Tapahtumat Search and Views Navigation

Tapahtuma Views Navigation

marraskuu 2018

Kirjalitta – lue luontoa!

5.11.2018 - 11.11.2018

Kirjalitta -lastenkirja- ja sanataidefestivaali valtaa Tampereen taas 5.-11.11.2018. Tänä vuonna festivaalin teemana on "Lue luontoa". Millaisia tarinoita luonnosta löytyy? Etsi luonnosta tarinakätkö, hiippaile yöpuvussa iltasatutapahtumaan, laukkaa mukaan kepparinkirjoitustyöpajaan tai tutustu Tarinatehtaaseen! Viikko 45 on täynnä tarinoita sekä luontoon ja eläimiin liittyvää sanataiteellista ohjelmaa koko perheelle. Myös aiemmilta vuosilta tuttu Nuoret kirjoittavat kaupunkia -sanataidenäyttely valtaa tänä vuonna kaupungin laajempana kuin koskaan ennen. Näyttely tekee lasten ja nuorten sanataiteen näkyväksi kaupungissa – Patosillalta Kauppiin saakka. Viikko huipentuu päätapahtumaan Kulttuuritalo Laikussa lauantaina 10.11.2018.…

Lue lisää »

Kirjalitan lastenrunoaamiainen

10.11.2018 / 10:00 - 11:00

Lastenrunoaamiaisella Kulttuuritalo Laikun kahvilassa runoilijavieraina ovat Raisa Jäntti ja Hannu Hirvonen. Aamiaisella julkistetaan Raisa Jäntin toinen lastenrunokirja Uneliaan Unttusen puutarhakirja (Puru-kollektiivi 2018). Raisa Jäntti ja Hannu Hirvonen kertovat runoistaan ja lukevat niitä ääneen. Tervetuloa lapset ja aikuiset! Laikussa tarjolla mm. Lastenrunoaamiainen hintaan 5,50 € (sis. mehu, täytetty pikkusämpylä ja hedelmä) Tutustu Kirjalitan päätapahtuman ohjelmaan täällä.

Lue lisää »

Päivi Heikkilä-Halttusen luento: Rakkaus kirjaan alkaa sylistä

10.11.2018 / 14:00 - 15:00

Kuva Jaana Lindfors, Foto-Hellas Kirjalitan päätapahtuman ohjelmassa lauantaina 10.11. klo 14 Laikun luentosalissa on lastenkirjallisuuden asiantuntija, tutkija ja kriitikko Päivi Heikkilä-Halttusen luento "Rakkaus kirjaan alkaa sylistä". Lukeminen lisää koko perheen hyvinvointia. Heikkilä-Halttusen puheenvuoro on suunnattu lasten ja nuorten vanhemmille ja muille läheisille. Heikkilä-Halttunen antaa helposti toteutettavia vinkkejä ja ideoita, joiden avulla yhteiset lukuhetket tuovat koko perheelle moninkertaisesti iloa ja hyötyä. Tutustu Kirjalitan päätapahtuman ohjelmaan täällä.

Lue lisää »

Lasten ja nuorten kritiikki

17.11.2018 / 13:00 - 16:00

Suomen Arvostelijain liiton Kriitikkopäivän aiheena on lastenkulttuuri ja kritiikki, erityisesti lapset ja nuoret kulttuurin aktiivisina toimijoina. Tilaisuudessa pohditaan millaista lasten- ja nuortenkirjojen kritiikkiä on ollut ennen ja nyt, tarkastellaan lasten ja aikuisten yhteistoimintaa esitystaiteessa sekä kuullaan tämän hetken kiinnostavista nuorille suunnatuista kulttuurihankkeista. Miten ihmeessä on mahdollista, että Taidetestaajat-hankkeessa on jo yli 55 000 kahdeksasluokkalaisten nuorten arviota? Entä miten nuoret pääsevät itse vaikuttamaan esityksiin Nuori Näyttämö -hankkeessa? Lisäksi tilaisuudessa juhlistetaan lastenkulttuurin puolestapuhujan, kriitikko Maria Laukan mittavaa elämäntyötä, nähdään katkelma nukketeatteriesityksestä Missing…

Lue lisää »

Veljeni, Leijonamieli: Tarinakamarin vieraana Johanna Hulkko

21.11.2018 / 17:00 - 18:00

Lastenkirjainstituutin Tarinakamarissa palataan lapsuuden ja nuoruuden suosikkikirjojen äärelle. Kirjailija Johanna Hulkko puhuu Astrid Lindgrenin Veljeni, Leijonamieli -kirjasta. Hän kertoo: "Jos joutuisin nimeämään yhden kirjan, joka teki minusta kirjailijan, se olisi Veljeni, Leijonamieli. Se näytti minulle, mitä on mielikuvitus, mistä rakentuu seikkailu ja millaista on satujen ja leiritulten maailmassa." Illan Tarinakamarissa voi keskustella myös muista Astrid Lindgrenin teoksista. "Lindgrenin kirjat kertovat syvästä arvostuksesta lapsia kohtaan, minulle hän on suurin", Johanna Hulkko sanoo. Tarinakamari Lastenkirjainstituutin kirjastossa (Puutarhakatu 11 A, 2. krs)

Lue lisää »

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden tutkimuslukupiiri

27.11.2018 / 14:00 - 16:00

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden tutkimuslukupiiri kokoontuu marraskuussa Tampereen Tarinatehtaassa. Lastenkirjainstituutin tutkijaverkoston vapaaehtoisten koordinoima lukupiiri on tarkoitettu alan opiskelijoille, tutkijoille ja muille lasten- ja nuortenkirjallisuuden tutkimuksesta kiinnostuneille. Lukupiirissä keskustellaan ajankohtaisesta lasten- ja nuortenkirjallisuuden tutkimuksesta. Kahvitarjoilu, vapaa pääsy! Tarinatehtaan tapaamisessa käsitellään seuraavaa artikkelia: Pesonen, Jaana 2017. Monikulttuurisuudesta Tatun ja Patun Suomessa: Kansallista tarinaa rakentamassa vai uudenlaista suomalaisuutta tuottamassa? Kirjallisuudentutkimuksen aikakauslehti Avain 03/2017, 38-55.

Lue lisää »

Lastenkirjakahvit

29.11.2018 / 15:00 - 16:00

Lastenkirjakahveilla keskustellaan ajankohtaisesta lasten- ja nuortenkirjallisuudesta. Ota mukaan kirja, jonka olet hiljattain lukenut, tai tule kuulemaan mitä muut ovat lukeneet. Lastenkirjakahveille ovat tervetulleita kaikki lasten- ja nuortenkirjallisuudesta kiinnostuneet aikuiset.

Lue lisää »

joulukuu 2018

Joulukirjakahvit

4.12.2018 / 14:00 - 17:00

Tervetuloa Joulukirjakahveille Lastenkirjainstituuttiin! Ovet ovat avoinna tiistaina 4.12. klo 14–17 osoitteessa Puutarhakatu 11 A, 2 krs, Tampere. Poikkea virittäytymään kanssamme joulutunnelmaan, maistelemaan jouluherkkuja ja tutustumaan jouluaiheisiin lastenkirjoihin. Piparintuoksuisin terveisin Lastenkirjainstituutin väki

Lue lisää »

tammikuu 2019

Leena Härmä – Tuittupäästä Rieväkylän rapsodiaan

tammikuu 10. / 11:00 - 18:00

Tampereella Työväenmuseo Werstaan Komuutti-näyttelytilassa on esillä Leena Härmästä kertova näyttely. Kirjailija Leena Härmä (1914-2008) muistetaan suosittujen lasten- ja nuortenkirjojen ja näytelmien kirjoittajana. Tamperelaiskuvaukset Pinsiön parooni sekä Virtaset ja Lahtiset ovat edelleen katsottuja elokuvaklassikoita DVD-videoina ja komediaklassikko Viekää tuhkakin pesästä on suomalaisen teatterihistorian esitetyimpiä näytelmiä. Härmä tavoitti niin näytelmiinsä kuin nuortenkirjoihinsa työväestön realistisia kokemuksia; vuonna 1945 käynnistynyt Pieni Tuittupää -sarja tallentaa elävästi tavallisten ihmisten arkea ja määrätietoista ponnistelua sodan jälkeisinä vuosina. Werstaan näyttelyssä tuodaan esille Leena Härmän tärkeät kiinnostuksen kohteet: työväestön…

Lue lisää »

Lasten- ja nuortenkirjallisuusseminaari Turussa

tammikuu 12. / 11:00 - 15:30

Turun yliopiston luovan kirjoittamisen ainejärjestö Kammio ry ja Turun kaupunginkirjasto järjestävät seminaarin Lastenkirjailijaksi? Tekijöiden näkökulmia lapsille ja nuorille kirjoittamiseen Turun kaupunginkirjaston Studio, Linnankatu 2  Miten lapsille kirjoitetaan? Eroaako lastenkirjallisuuden tekeminen muusta kaunokirjallisuudesta? Seminaarin puhujina ovat Magdalena Hai, Kari Levola, Salla Simukka ja Mariko Härkönen. Esitysten sisältö on suunnattu kirjoittamisesta kiinnostuneille. Seminaari on maksuton ja kaikille avoin. Tutustu seminaarin ohjelmaan Kammion sivuilla.  

Lue lisää »
+ Vie tapahtumat