Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tarinoiden puisto – 18 nykykuvittajaa Sipoossa

7.4.2017 / 08:00 - 27.4.2017 / 17:00

 

Tarinoiden puisto -näyttely kiertää osana Suurta lukuseikkailua. Kiertue alkaa Sipoosta, missä näyttely on esillä Topelius-salissa 5.-27.4.

Kuvakirjan kansi on kuin portti. Kun sen avaa, pääsee johonkin uuteen: toisiin aikoihin, rooleihin ja maailmoihin, huimiin seikkailuihin tai kauneuden ja naurun lähteille – Tarinoiden puistoon.

Tarinoiden puisto -näyttelyssä on lastenkirjakuvituksia 18 nykykuvittajalta 23 kirjasta vuosilta 2009–2016. Teokset käsittelevät tärkeitä teemoja kuten mediariippuvuutta, ystävyyttä, erilaisuutta, perhesuhteita ja monenlaisia tunteita mutta johdattelevat myös talven taikaan, ötököiden hassuun maailmaan ja dinosaurusten aikaan. Lasten suursuosikit Tatu ja Patu, Risto Räppääjä sekä Heinähattu ja Vilttitossu ovat hekin päässeet mukaan.

Tarinoiden puiston kuvittajat ovat Sari Airola, Linda Bondestam, Aino Havukainen & Sami Toivonen, Maija Hurme, Suvi-Tuuli Junttila, Jussi Kaakinen, Réká Kiraly & Marika Maijala, Katri Kirkkopelto, Marjo Nygård, Virpi Penna, Camilla Pentti, Christel Rönns, Salla Savolainen, Virpi Talvitie, Laura Valojärvi ja Anne Vasko.

Kuvitustöiden lisäksi ovat esillä ne kirjat, joihin kuvat on tehty, ja näyttelyssä kävijöille on laadittu kuviin ja kirjoihin liittyvä tehtävämoniste, jota saa näyttelypaikoilta. Tehtävät voi myös tulostaa netistä

Tarinoiden puisto -näyttelyn ovat tuottaneet Pro Lastenkirjallisuus – Pro barnlitteraturen ry. ja Kuvittajat ry. yhteistyökumppaneinaan Lastenkirjainstituutti ja WSOY:n kirjallisuussäätiö.

Näyttely perustuu Pro lastenkirjallisuuden vuosina 2014-2015 Helsingissä järjestämään suureen Tarinoiden puisto -lastenkirjallisuustapahtumaan ja kuvitusnäyttelyyn.

 

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
7.4.2017 / 08:00
Loppuu:
27.4.2017 / 17:00