Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kuvitustaiteen klassikoita ja Tarinoiden puisto Oulussa

21.4.2018 / 12:00 - 10.6.2018 / 20:00

Lastenkirjataiteen näyttelyt Kuvitustaiteen klassikoita ja Tarinoiden puisto ovat esillä Lumotut sanat -festivaaleilla Valvegalleriassa Oulussa.

Kuvitustaiteen klassikot -näyttelyyn on koottu kuvitusoriginaaleja suomalaisen lastenkirjataiteen keskeisimmiltä kuvittajilta 1900-luvun varrelta. Mukana ovat kuvataiteilijat Rudolf Koivu, Tove Jansson, Maija Karma, Camilla Mickwitz, Hannu Taina ja Kristiina Louhi. Näyttely johdattaa kävijänsä matkalle lapsuuteen ja mielikuvitukseen. Sen kautta voi jakaa rakkaimmat lukumuistot sukupolvien välillä.

Näyttelyn ovat tuottaneet yhteistyössä Lastenkirjainstituutti, Tampereen taidemuseo, WSOY:n kirjallisuussäätiö ja Lukukeskus.

Tarinoiden puisto -näyttelyssä on lastenkirjakuvituksia 18 nykykuvittajalta 23 kirjasta vuosilta 2009–2016. Teokset käsittelevät tärkeitä teemoja kuten mediariippuvuutta, ystävyyttä, erilaisuutta, perhesuhteita ja monenlaisia tunteita mutta johdattelevat myös talven taikaan, ötököiden hassuun maailmaan ja dinosaurusten aikaan. Lasten suursuosikit Tatu ja Patu, Risto Räppääjä sekä Heinähattu ja Vilttitossu ovat hekin päässeet mukaan. Tarinoiden puiston kuvittajat ovat Sari Airola, Linda Bondestam, Aino Havukainen & Sami Toivonen, Maija Hurme, Suvi-Tuuli Junttila, Jussi Kaakinen, Réká Kiraly & Marika Maijala, Katri Kirkkopelto, Marjo Nygård, Virpi Penna, Camilla Pentti, Christel Rönns, Salla Savolainen, Virpi Talvitie, Laura Valojärvi ja Anne Vasko.

Näyttelyn ovat tuottaneet Pro lastenkirjallisuus – Pro Barnlitterature Ry ja Kuvittajat Ry yhteistyössä WSOY:n kirjallisuussäätiön, Lastenkirjainstituutin ja Lukukeskuksen kanssa.

Tarkista näyttelyiden aukioloajat Valvegallerian sivuilta.

Tutustu Lumotut sanat -sanataideviikkojen ohjelmaan.

Tiedot

Alkaa:
21.4.2018 / 12:00
Loppuu:
10.6.2018 / 20:00
Tapahtumaluokat:
,