Tutustu Onnimanni-lehden numeroihin

Onnimanni 4/2017

Onnimannissa tutustutaan L.M. Montgomeryn elämäkertaan sekä tuotantoon Anna-sarjasta tehdyn filmatisoinnin ja Kotikunnaan Rillan sotakuvauksen kautta. Lehdessä esitellään myös 2010-luvun pottakirjoja, pohjoismaisia lastenkirjainstituutteja sekä Kirjalitta-lastenkirjafestivaalia.

Onnimanni 3/2017

Onnimanni juhlii 100-vuotiasta Suomea juhlanumerolla, jossa tarkastellaan sekä nykyistä että klassista suomalaista lasten- ja nuortenkirjallisuutta. Lehdessä kerrotaan muun muassa sota-ajan tyttökirjallisuuden sankaritytöistä ja Laila Kohosen uudesta lastenromaanista. Lisäksi yhdeksän eri-ikäistä suomalaista muistelee lapsuutensa tärkeitä lukuelämyksiä – mukana myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Onnimanni 2/2017

Onnimanni esittelee vuoden 2016 lastenkirjasatoa Suomessa ja Ruotsissa. Lehdessä kerrotaan myös ensimmäisen Punni-palkinnon saajista, selkokirjoista, arkipäivän teknologiasta lastenkirjoissa ja Unikudelmia-näyttelystä.

Onnimanni 1/2017

Vuoden ensimmäisen Onnimannin teemana on runous. 2000-luvulla koululaisten lastenrunoissa puhutaan koti-isistä ja haamulapsosista. Vauvalyriikka uudistuu, perinteitä kunnioittaen.

Onnimanni 4/2016

Vuoden viimeinen Onnimanni johdattaa fantasian maailmaan Roald Dahlin jalanjäljissä. Mukana mm. Riva Toivolan haastattelu. Tietenkin myös 40-vuotiasta Surikoira Roita muistetaan.

Onnimanni 3/2016

Tämän Onnimannin teemoja ovat lastenkirjallisuuden sähköistyminen ja lasten ja nuorten tietokirjat. Haastattelussa tanskalainen sähkökirjailija Merete Pryds Helle ja tietokirjailija Maijaliisa Dieckman. Lehdessä esitellään pohjoismaisia lastenkirjasovelluksia ja alan tutkimusta.

Onnimanni 2/2016

Uusi Onnimanni on jälleen ilmestynyt. Kesällä pääsemme tutustumaan kuvittaja Marjo Nygårdin arkeen sekä lumoutumaan L.M. Montgomeryn päiväkirjoista. Mukana on tuttuun tapaan lisäksi ajankohtaisia uutisia ja runsaasti lasten- ja nuortenkirja-arvioita.

Onnimanni 1/2016

Vuoden 2016 ensimmäinen Onnimanni on ilmestynyt. Lehdessä tarkastellaan kotimaista lastenkirjallisuutta monikulttuurisuuden näkökulmasta ja tutustutaan muunmuassa Maailmankouluun ja Tauno Karilaan lännenkirjoihin.

Onnimanni 4/2015

Vuoden viimeisessä Onnimannissa tutustutaan norjalaiseen fantasiaan, Koko kaupungin Vinskin luoneen Aapelin huumoriin ja Finlandia Junior -voittaja Nadja Sumaseen. Tietenkin vuoden viimeisessä numerossa muistetaan myös 100-vuotisjuhlaa viettävää Kaija Pakkasta ja jo 150-vuotiasta Ihmemaan Liisaa.

Onnimanni 3/2015

Uuden ilmeen saanut Onnimanni 3/2015 on ilmestynyt! Lehdessä tutustutaan aikansa kirjalliseen julkkikseen Merja Otavaan, perehdytään sukupuolinormeja rikkoviin ruotsalaisiin kuvakirjoihin ja tavataan ruotsalainen kirjailija-kuvittaja Pernilla Stalfelt.

Onnimanni 2/2015

Onnimanni-lehden  2/2015 aiheina ovat muun muassa Ruotsin lastenkirjavuosi sekä klassinen musiikki nuortenkirjoissa. Tuttuun tapaan lehdestä löytyy myös katsaus ajankohtaisiin lastenkirjallisuuden uutisiin sekä runsaasti kirja-arvioita. Pääkirjoitus, lehden tiivistelmä sekä alan uutisia kartoittava Haavi-osio ovat luettavissa myös verkossa.

Onnimanni 1/2015

Vuoden ensimmäisessä Onnimannissa 1/2015 luomme katsauksen niin vauvojen ensikirjoihin kuin Villin lännen kirjoihinkin. Suomen kansalliseepos Kalevala täyttää tänä vuonna 180 vuotta. Merkkivuoden kunniaksi tutustutaan englanninkielisiin lasten Kalevala-versioihin. Lue myös muut kiinnostavat artikkelit!