Tietoa ja tilastoja

Lastenkirjainstituutti kokoaa ja välittää tietoa Suomessa julkaistusta lasten- ja nuortenkirjallisuudesta. Joka kevät kokoamme yhteen tietoa kotimaassa edeltävänä vuonna julkaistusta lasten- ja nuortenkirjallisuudesta. Kirjakori-tilastojen yhteydessä julkaistaan myös lyhyt analyysi kotimaisen lastenkirjallisuuden ajankohtaisista trendeistä sekä lista edellisenä vuonna Lastenkirjainstituuttiin saaduista kirjoista.

Keräämme tietoa myös Suomessa jaettavista lasten- ja nuortenkirjallisuuden palkinnoista, muille kielille käännettävästä lasten- ja nuortenkirjallisuudesta. Käytössänne on myös Koivu ja tähti -tietokanta, jonne on koottu tietoa ennen vuotta 1900 julkaistusta lasten- ja nuortenkirjallisuudesta sekä Kolmen tähden tietoa -tietokanta, johon puolestaan kokoamme tietoa kotimaisen lastenkirjallisuuden käännöksistä muille kielille.

Lastenkirjatilastot

Kirjakori-tilastoista löytyy tietoa siitä kuinka paljon ja minkälaista lastenkirjallisuutta Suomessa julkaistaan. Samassa yhteydessä julkaisemme listan Lastenkirjainstituuttiin vuoden aikana saapuneista lasten- ja nuortenkirjoista.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden palkintoluettelot

Tietoa kotimaassa jaettavista ja jaetuista lasten- ja nuortenkirjallisuuden palkinnoista. Mukana ovat myös kuvitustaiteelle ja käännöstyölle jaettavat palkinnot.

Koivu ja tähti -tietokanta

Koivu ja tähti. Nuorisokirjallisuus Suomessa 1543–1899 -julkaisu on kattava bibliografinen peruskartoitus suomalaisesta lasten- ja nuortenkirjallisuudesta Agricolan Abckiriasta Topeliuksen aikaan. Se esittelee lähes 2000 nimenomaan lapsille tai nuorille suunnattua vuosina 1543–1899 julkaistua kirja- tai lehtinimekettä eri painoksineen ja laitoksineen.

Kolmen tähden tietoa -tietokanta

Kolmen tähden tietoa -tietokanta kertoo, mille kaikille kielille kotimaisia lasten- ja nuortenkirjoja on käännetty 1800-luvulta alkaen.