Pirkanmaan lukudiplomi

Piirtäjä: Jani Ikonen

Pirkanmaan lukudiplomi on Tampereen kaupunginkirjaston ja Lastenkirjainstituutin yhteistyössä kokoama lukudiplomi. Lukudiplomin löydät Tampereen kaupunginkirjaston sivuilta. Lukudiplomia voivat hyödyntää myös muut kuin pirkanmaalaiset toimijat.

Pirkanmaan lukudipomi

Jokaiselle luokalle oma valikoima

Luokka-asteen omasta valikoimasta on tarkoitus lukea tietty määrä kirjoja lukuvuoden aikana. Toisen asteen oppilaitosten opiskelijat lukevat sovitun määrän kirjoja opiskeluaikansa kuluessa. Lukudiplomin suoritustavoista voit sopia yhdessä opettajasi kanssa. Ohjeita ja ehdotuksia on oheisissa tehtävissä.

Kirjalistat helpottavat lukemisen löytymistä. Listoilla on monenlaista luettavaa, romaaneista sarjakuviin. Kirjoja on tarkoitus valita niin, että eri lajit tulevat tutuiksi. Voit myös valita opettajasi kanssa kirjoja myös listan ulkopuolelta. Joitain teoksia on saatavana myös e-kirjoina. Kirjojen saatavuudet Pirkanmaan kirjastoissa näet klikkaamalla teoksen nimiä listassa. Muistathan, että lasten ja nuorten aineiston varaaminen kirjastossa on maksutonta. Helppolukuiset kirjat on merkitty * -merkillä.

Kuinka monta luetaan?

Alakoulun luokilla 1–6 luetaan kuusi (6) kirjaa lukuvuoden aikana. Yläluokilla 7–9 luetaan kahdeksan (8) kirjaa ja toisen asteen koulutuksessa viisitoista (15) kirjaa koko koulutuksen aikana.

Saat todistuksen!

Diplomitodistuksen saat, kun olet lukenut vaadittavat teokset ja osoittanut tuntevasi niiden sisällön opettajan kanssa yhdessä sovitulla tavalla.

Onnea sinulle lukuharrastuksesi parissa!