Pirkanmaan lukudiplomi

Piirtäjä: Jani Ikonen

Pirkanmaan lukudiplomi on Tampereen kaupunginkirjaston ja Lastenkirjainstituutin yhteistyössä kokoama lukudiplomi. Lukudiplomin löydät Tampereen kaupunginkirjaston sivuilta. Lukudiplomia voivat hyödyntää myös muut kuin pirkanmaalaiset toimijat.

Tutustu Pirkanmaan lukudiplomin kirjalistoihin

Tiedote Pirkanmaan lukudiplomin uudistuksesta 28.8.2017

Pirkanmaan lukudiplomi luokille 1-6 on uudistettu elokuussa 2017. Uudistettuun diplomiin on lisätty mukautettu diplomikirjalista niille oppilaille, joille lukeminen on eri syistä vaikeaa. Yläkoulun ja toisen asteen diplomit uudistetaan syksyn 2017 aikana.

Jokaiselle luokalle oma valikoima

Luokka-asteen omasta valikoimasta on tarkoitus lukea tietty määrä kirjoja lukuvuoden aikana. Jokaisesta luetusta kirjasta tehdään yksi valinnainen tehtävä.

Kirjalistat helpottavat lukemisen löytymistä. Listoilla on monenlaista luettavaa, romaaneista sarjakuviin. Kirjoja on tarkoitus valita niin, että eri lajit tulevat tutuiksi. Voit myös valita opettajasi kanssa kirjoja myös listan ulkopuolelta. Joitain teoksia on saatavana myös e-kirjoina.

Kuinka monta luetaan?

Alakoulun luokilla 1–6 luetaan kuusi (6) kirjaa lukuvuoden aikana. Yläluokilla 7–9 luetaan kahdeksan (8) kirjaa ja toisen asteen koulutuksessa viisitoista (15) kirjaa koko koulutuksen aikana.

Onnea sinulle lukuharrastuksesi parissa!