Lapsille, nuorille, perheille

Yksi Lastenkirjainstituutin tavoitteista on lasten ja nuorten lukuharrastuksen edistäminen. Lastenkirjainstituutti järjestää yksin ja yhteistyössä tapahtumia myös lapsiperheille ja nuorille. Palvelemme myös lapsiperheitä, lapsia ja nuoria lasten- ja nuortenkirjallisuutta koskevissa kysymyksissä.

Kirjoituskilpailut

Lastenkirjainstituutti järjestää syksyllä 2017 jo kolmatta kertaa kirjoituskilpailun yhteistyössä Lasten Tampere ry:n kanssa. Tällä kertaa yhteistyökumppanina on myös Työväenmuseo Werstas. Mites siinä sillai kävi -kirjoituskilpailun lajina on draama. Kilpailuaikaa on 31.10.2017 asti.

Tutustu kilpailuohjeisiin: Mites siinä sillai kävi -kirjoituskilpailun ohjeet

Tutustu vuoden 2016 kirjoituskilpailun aiheeseen ja lue voittajatekstit:
Lauri Viita -kirjoituskilpailu 2016

Pirkanmaan lukudiplomi

Lastenkirjainstituutti on yhdessä Tampereen kaupunginkirjaston ja muiden alan asiantuntijoiden kanssa ollut tekemässä Pirkanmaan lukudiplomia. Lukudiplomiin on valittu kiinnostavia kirjoja eri-ikäisille lapsille luettavaksi koulussa ja vaikka koulussa ei diplomia suorittaisi, kannattaa tutustua kirjalistoihin ja etsiä sieltä kivoja kirjoja myös kotona luettavaksi. Lukudiplomilistat luokille 1-6 on uudistettu elokuussa 2017.

Tutustu Pirkanmaan lukudiplomiin

Lukeva Pirkanmaa, #koskamäluen

Lukeva Pirkanmaa -hanke esittelee pirkanmaalaisia, joita yhdistää rakkaus lukemiseen ja kirjoihin. #koskamäluen -mediakampanjassa pirkanmaalaiset, nuoria innostavat lukuesikuvat kertovat lukutottumuksistaan ja kutsuvat kaikki tekemään samoin. Lue lisää

KirjalittaLastenkirja- ja sanataidefestivaali

Kirjalitta on lastenkirjan ja sanataiteen pop-up –festivaali, joka valtaa lasten- ja nuortenkirjallisuudelle sekä sanataideharrastukselle uusia areenoita. Tervetuloa mukaan!
Lue lisää festivaalin omilta sivuilta

Nuorten kirjallisuuspiiri

Nuorten kirjallisuuspiiri lukee ja arvioi nuortenkirjoja ja tutustuu muutenkin kriitikon työhön. Kirjallisuuspiiri kokoontuu kerran kuukaudessa Lastenkirjainstituutissa.
Lue lisää

Miksi lukeminen kannattaa?

Lukeminen on hauskaa, yksin ja yhdessä. Ääneen lukemisesta ja iltasaduista on hyötyä lapsen kehitykselle ja lukutaidon kehitys on kaiken oppimisen perusta.

Lue lisää Lukukeskuksen sivuilta

 

http://www.lastenkirjainstituutti.fi/2010/wp-content/uploads/2015/11/Kirjallisuuspiiri-aloitus-1.jpg