Lapsille, nuorille, perheille

Yksi Lastenkirjainstituutin tavoitteista on lasten ja nuorten lukuharrastuksen edistäminen. Lastenkirjainstituutti järjestää yksin ja yhteistyössä tapahtumia myös lapsiperheille ja nuorille. Palvelemme myös lapsiperheitä, lapsia ja nuoria lasten- ja nuortenkirjallisuutta koskevissa kysymyksissä.

Lukeva Pirkanmaa, #koskamäluen

Lukeva Pirkanmaa -hanke esittelee pirkanmaalaisia, joita yhdistää rakkaus lukemiseen ja kirjoihin. #koskamäluen -mediakampanjassa pirkanmaalaiset, nuoria innostavat lukuesikuvat kertovat lukutottumuksistaan ja kutsuvat kaikki tekemään samoin. Lue lisää

Kirjoituskilpailut

Lastenkirjainstituutti on järjestänyt nyt jo kaksi kertaa pirkanmaalaisille nuorille suunnattuja kirjoituskilpailuja. Vuonna 2016 järjestettiin Lauri Viita -aiheinen runokilpailu 12-19-vuotiaille yhteistyössä Lasten Tampere ry:n kanssa.
Lue lisää

 

KirjalittaLastenkirja- ja sanataidefestivaali

Kirjalitta on lastenkirjan ja sanataiteen pop-up –festivaali, joka valtaa lasten- ja nuortenkirjallisuudelle sekä sanataideharrastukselle uusia areenoita. Tervetuloa mukaan!
Lue lisää festivaalin omilta sivuilta

Nuorten kirjallisuuspiiri

Nuorten kirjallisuuspiiri lukee ja arvioi nuortenkirjoja ja tutustuu muutenkin kriitikon työhön. Kirjallisuuspiiri kokoontuu kerran kuukaudessa Lastenkirjainstituutissa.
Lue lisää

Miksi lukeminen kannattaa?

Lukeminen on hauskaa, yksin ja yhdessä. Ääneen lukemisesta ja iltasaduista on hyötyä lapsen kehitykselle ja lukutaidon kehitys on kaiken oppimisen perusta.

Lue lisää Lukukeskuksen sivuilta

 

http://www.lastenkirjainstituutti.fi/2010/wp-content/uploads/2015/11/Kirjallisuuspiiri-aloitus-1.jpg