Lukuklaani

Suomen Kulttuurirahaston Lukuklaani-hankkeessa lahjoitetaan sadan kirjan paketti materiaaleineen jokaiselle Suomen ylä- ja yhtenäiskoululle eli peruskoululle, jossa on luokat seitsemästä yhdeksään. Hankkeen tavoitteena on tarjota innostavaa luettavaa ja rohkaista nuoria lukemaan enemmän. Hanke ajoittuu vuosille 2018-2019 ja sen toteutuksesta vastaa Lastenkirjainstituutti.

Kirjalahjoitus

Hankkeen kirjalahjoituksen kautta Kulttuurirahasto tukee yhteensä miljoonalla eurolla nuorten lukutaidon edistämistä ja lukuharrastusta.

Koulut pääsevät tilaamaan kirjapaketteja maaliskuussa 2019. Suomenkieliset koulut saavat valita pakettinsa neljästä eri vaihtoehdosta. Ruotsin- ja saamenkielisille kouluille on räätälöity omat kirjapakettinsa. Kaikkiin paketteihin sisältyy yksi luokkakirjasarja sekä lisäksi lukupiirityöskentelyyn tarkoitettuja kirjoja ja yksittäisiä inspiroivia teoksia.

Kouluille lahjoitetaan kirjojen lisäksi materiaalipaketti, joka sisältää erilaisia kirjapakettien kirjojen pohjalta toteutettuja sisältöjä ja tehtäviä opetuksen tueksi. Tavoitteena on laajentaa kirjallisuuden käyttöä yli oppiainerajojen, kaikkien käyttöön.

Kirjapakettien tilaus

Kirjapaketit tilataan Lukuklaanin verkkosivuilta. Kirjatilaus avataan maaliskuun 11. päivänä ja paketit ovat tilattavissa 31.3.2019 asti. Tilausta varten koulun tulee valita ja ilmoittaa yhteyshenkilö, joka myös tilaa kirjapaketin maaliskuussa. Kirjapaketit toimitetaan kouluille Kirjavälityksen kautta syyslukukauden 2019 alettua.

Koulut toimikaa näin:

  1. Valitkaa yhdessä koulustanne yhteyshenkilö
  2. Ilmoittakaa yhteyshenkilö tällä lomakkeella.
  3. Kirjapaketit ovat tilattavissa 11.3.-31.3.2019 välisenä aikana. Yhteyshenkilö tilaa koulunne valitseman kirjapaketin Lukuklaanin verkkosivuilta.

Kirjakopla

Lukuklaani- hankkeen koordinaattori Lotta Luukila ja Lastenkirjat esiin! -koordinaattori Aino-Maria Kangas tuottavat yhteistyössä sisältöä sosiaalisiin medioihin nuortenkirjoista. Kirjakopla tuottaa kirjavinkkivideoita ja podcasteja nuorten- ja nuorten aikuisten kirjoista. Kirjakoplaa voi myös tiedustella pitämään nuortenkirjatyöpajaa esimerkiksi yläkouluun. Kirjakoplan kotisivu

Lisätietoa

www.lukuklaani.fi/ylakoulu

@lukuklaani

Lotta Luukila, Lukuklaani-hankkeen koordinaattori, Lastenkirjainstituutti
etunimi.sukunimi(at)lastenkirjainstituutti.fi
puh. 040 8223 422

 

            kirjakoplan logo