Lainattavat näyttelyt

Lastenkirjainstituutin kirjakokoelmasta laaditaan kirjanäyttelyitä, joita kirjastot, koulut, museot tai erilaiset kirjalliset tapahtumat voivat lainata näyttelyvuokraa vastaan. Myös postikulut molempiin suuntiin maksaa lainaaja. Kirjojen suojaamiseksi esillepanoon tarvitaan vitriinit. Lainausaika on yksi (1) kalenterikuukausi, ellei toisin sovita. Kun Lastenkirjainstituutin laatima näyttely on esillä muiden järjestäjien tiloissa, toivomme että tiedotuksessa mainitaan “Alkuperäistuotanto: Lastenkirjainstituutti”. Näyttelyluetteloita voi kopioida omaan käyttöön vapaasti.

Kirjanäyttelyiden tiedustelut ja varaukset:
Kirjastonhoitaja 050 3723 822 | kirjasto(a)lastenkirjainstituutti.fi

Suomalaisia aapisia Agricolasta nykyaikaan

aapisluettelon-kansi

Näyttely sisältää näyttelyluettelon ja 35 aapista eri vuosikymmeniltä, alkaen vuoden 1543 Agricolan Abckirian näköispainoksesta ja päätyen 2000-luvun aapisiin. Näyttelyvuokra 80 €/kk.

Aikansa kuvia ja klassikoita. Valikoima lasten- ja nuortenkirjoja 1800-luvulta toiseen maailmansotaan

A-Aikansa-kuvia-ja-klassikoita-kansi

Näyttely sisältää selostavan näyttelyluettelon ja 66 kirjaa 1800-luvulta toiseen maailmansotaan, muiden muassa varhaisia kuvakirjoja, ensimmäisiä tyttö- ja poikakirjoja sekä käännösklassikoita. Näyttelyvuokra 150 €/kk.

Haluan kasvaa aikuiseksi. Toinen maailmansota lasten- ja nuortenkirjallisuudessa

Näyttely sisältää selostavan näyttelyluettelon sekä 60 lasten- ja nuortenkirjaa ja neljä kansikuvakopiota kuvakirjoista. Teokset kuvaavat eri näkökulmista sitä, millaista oli elää lapsuutta ja nuoruutta toisen maailmansodan aikana ja pian sen jälkeen Suomessa ja eri puolilla maailmaa. Näyttelyvuokra 150 €/kk.

Näyttely on toteutettu myös verkkonäyttelynä, tervetuloa tutustumaan:
Haluan kasvaa aikuiseksi -verkkonäyttely

Lastenkirjallisuuden Pirkanmaa: Pirkanmaalaista lasten- ja nuortenkirjallisuutta yli sadan vuoden ajalta

AAKuva1

Näyttely sisältää selostavan näyttelyluettelon ja 122 lasten- ja nuortenkirjaa vuosilta 1905-2013. Lainausmaksu 150 €/kk. Näyttelystä on mahdollista irrottaa uusinta pirkanmaalaista lasten- ja nuortenkirjallisuutta esittelevä 37 kirjan valikoima maksutta koulujen käyttöön.