Kirjanäyttelyt

Lastenkirjainstituutin kokoelmissa olevat teokset tallentuvat tuleville sukupolville alkuperäisessä ulkoasussaan osana ainutlaatuista erikoiskirjastokokoelmaa. Runsaan 70 000 niteen lasten- ja nuortenkirjakokoelmaa hyödynnetään monin tavoin, muun muassa laatimalla erilaisia kirjanäyttelyitä joko lyhytaikaiseen tai kiertonäyttelykäyttöön. Osa näyttelyistä toimii verkossa.

Kirjavuoden satoa on esitelty vuodesta 2000 alkaen Kirjakori-näyttelyinä, joissa on ollut esillä samanaikaisesti jopa 1400 uutta lasten- ja nuortenkirjaa. Kirjakori-tilastointi on tärkeä osa tiedotustyötämme, joka palvelee niin tutkijoita kuin kustannusmaailmaa ja kiinnostaa myös kansainvälisiä toimijoita.

Lainattaviin näyttelykokonaisuuksiin on koottu kokoelma suomalaisia aapisia Agricolan aapisesta nykypäivään, valikoima klassisia lasten- ja nuortenkirjoja 1800-luvulta toiseen maailmansotaan sekä erikseen edelleen teoksia, jotka kuvaavat toista maailmansotaa lasten- ja nuortenkirjoissa. Lastenkirjallisuuden Pirkanmaa -näyttely tuo esiin Pirkanmaan vahvuuksia lastenkirjallisuuden teemamaakuntana.

Suurin osa kirjanäyttelyistämme perustuu painettuihin kirjoihin, mutta kirjastossa voit tutustua myös kirjasovelluksia esittelevään Kid E-Lit -näyttelyyn, joka tarjoaa näkymän digitaaliseen lasten- ja nuortenkirjamaailmaan.

Vakituisina verkkonäyttelyinä ovat tutustuttavissa lasten vuosikirjoja esittelevä osuus sekä Haluan kasvaa aikuiseksi – toinen maailmansota lasten- ja nuortenkirjallisuudessa -näyttely, jossa esitellään noin 200 aihepiiriin kuuluvaa kirjaa Lastenkirjainstituutin kokoelmista.

kirjana%cc%88yttelyt