Punni-kirjallisuuspalkinto

iso_punni_teksti

Lastenkirjainstituutin Punni-kirjallisuuspalkinto jaetaan ensimmäisen kerran keväällä 2017. Palkinto jaetaan kotimaiselle lasten- tai nuortenkirjan tekijälle esikoisteoksesta tai rohkeasta avauksesta lasten- ja nuortenkirjallisuudessa. Palkinnon arvo on 4000 euroa ja se tullaan jakamaan vuosina 2017–2020.

Palkintoraadin valitsee vuosittain Lastenkirjainstituutin kannatusyhdistyksen hallitus. Raati koostuu 4-5 jäsenestä, joista yksi on kiinteä jäsen Lastenkirjainstituutin henkilökunnasta, yksi jäsen Lastenkirjainstituutin kannatusyhdistyksestä ja yksi nuorisojäsen (alle 18-vuotias). Mukaan kutsutaan vuosittain myös 1–2  erikseen valittavaa asiantuntijajäsentä.

Vuoden 2017 palkintoraadin asiantuntijajäseneksi on valittu lastenkirjailija Hannele Huovi ja nuorisojäseneksi Pirkanmaan kirjoituskilpailun vuonna 2016 voittanut lukiolainen Saana Simelius. Lastenkirjainstituutin kannatusyhdistyksen edustaja raadissa on kirja-alan moniosaaja Arja Kanerva.

Kilpailuun on ensimmäisenä vuonna mahdollista asettaa ehdolle vuonna 2016 tai aiemmin ilmestyneitä teoksia. Teoksen tulee kuitenkin olla ajankohtainen. Tulevina vuosina palkinnon saaja valitaan edeltävän vuoden teoksista.

Lue lisää:

Jako-ohje

Punni-palkinto 2017

Valokuvia ensimmäisen Punni-palkinnon jaosta

Miksi juuri Punni?

Kirsi Kunnaksen (s. 1924) Punni on hauska ja viisas kertomus erilaisuuden hyväksymisestä (Tiitiäisen tarinoita, WSOY 1957). Punni-jänis on toisenlainen kuin muut, joiden mielestä Punnin kaltaista ei voi ollakaan. Kunnaksen suostumuksella Punni rohkaisee nyt oman palkinnon myötä lastenkirjallisuuden tekijöitä luomaan raikkaita ja arkailemattomia teoksia nykylapsille ja tuleville sukupolville. Kirsi Kunnas on rakastettu lastenkirjailija ja moderni alan uudistaja.

Lisätiedot:

Kaisa Laaksonen, toiminnanjohtaja
etunimi.sukunimi(a)lastenkirjainstituutti.fi