Punni-kirjallisuuspalkinto

iso_punni_teksti

Lastenkirjainstituutin Punni-kirjallisuuspalkinto jaettiin ensimmäisen kerran keväällä 2017. Palkinto jaetaan kotimaiselle lasten- tai nuortenkirjan tekijälle esikoisteoksesta tai rohkeasta avauksesta lasten- ja nuortenkirjallisuudessa. Palkinnon arvo on 4000 euroa ja se tullaan jakamaan vuosina 2017–2020.

Palkintoraadin valitsee vuosittain Lastenkirjainstituutin kannatusyhdistyksen hallitus. Raati koostuu 4-5 jäsenestä, joista yksi on kiinteä jäsen Lastenkirjainstituutin henkilökunnasta, yksi jäsen Lastenkirjainstituutin kannatusyhdistyksestä ja yksi nuorisojäsen (alle 18-vuotias). Mukaan kutsutaan vuosittain myös 1–2  erikseen valittavaa asiantuntijajäsentä.

Punni-palkinto jaetaan toisen kerran keväällä 2018. Vuoden 2018 palkintoraadin asiantuntijajäseneksi on valittu oppikirjailija Markku Töllinen, Lastenkirjainstituutin kannatusyhdistyksen jäsenedustajaksi kirjailija Katja Krekelä ja nuorisojäseneksi lukiolainen Jaina Saviainen. Raadin puheenjohtajana toimii Lastenkirjainstituutin toiminnanjohtaja Kaisa Laaksonen.

 

Lue lisää:

Jako-ohje

Punni-palkinto 2017

Valokuvia ensimmäisen Punni-palkinnon jaosta

Miksi juuri Punni?

Kirsi Kunnaksen (s. 1924) Punni on hauska ja viisas kertomus erilaisuuden hyväksymisestä (Tiitiäisen tarinoita, WSOY 1957). Punni-jänis on toisenlainen kuin muut, joiden mielestä Punnin kaltaista ei voi ollakaan. Kunnaksen suostumuksella Punni rohkaisee nyt oman palkinnon myötä lastenkirjallisuuden tekijöitä luomaan raikkaita ja arkailemattomia teoksia nykylapsille ja tuleville sukupolville. Kirsi Kunnas on rakastettu lastenkirjailija ja moderni alan uudistaja.

Lisätiedot:

Kaisa Laaksonen, toiminnanjohtaja
etunimi.sukunimi(a)lastenkirjainstituutti.fi